Cum se eliberează un card de sănătate european duplicat

marți, 04 februarie 2020, 13:58
1 MIN
 Cum se eliberează un card de sănătate european duplicat

Începând de săptămâna aceasta, de pe 7 februarie, la Casa Judeţeană de Asisgurări de Sănătate (CJAS) Iaşi va putea fi solicitat un card european duplicat de sănătate în cazul pierderii sau furtului cardului iniţial. 

Acest card va costa 8,33 lei, iar perioada de valabilitate a sa nu va putea depăşi perioada de valabilitate a cardului iniţial în următoarele situaţii: pierdere, furt, deteriorarea cardului european emis iniţial, în cazul modificării datelor personale de identificare ulterior datei de emitere a cardului european emis iniţial, dar şi în alte situaţii justificate.

„Persoana asigurată poate solicita casei de asigurări de sănătate în a cărei evidenţă se află asiguratul eliberarea cardului duplicat european de sănătate pe baza următoarelor documente: cerere de eliberare, copia actului de identitate, dovada plăţii contravalorii cardului european duplicat şi a distribuţiei acestuia. În cazul modificării datelor personale de identificare, ulterior datei de emitere a cardului european emis iniţial, documentele menţionate anterior vor fi însoţite şi de cardul european emis iniţial“, au precizat reprezentanţii CJAS Iaşi într-o informare.

Timpul de emitere a cardului european de sănătate este de şapte zile, iar în cazul certificatului provizoriu de înlocuire a cardului este de 24 de ore. Valabilitatea cardului european este de doi ani de la data emiterii şi conferă dreptul de a beneficia de asistenţă medicală devenită necesară în cursul unei şederi temporare într-un stat membru al UE/SEE/Confederaţiei Elveţiene. 

Comentarii