Cum se mai împart terenurile din centrul iaşului către clientela de partid şi de stat

vineri, 26 octombrie 2018, 01:50
3 MIN
 Cum se mai împart terenurile din centrul iaşului către clientela de partid şi de stat

Iată că sunt informaţii noi despre Buhaiul Şantajist şi învârtelile lui prin lumea politică şi imobiliară. Spun unii colegi de la o gazetă care face săpături că Buhaiul şi-a închiriat vreo două suprafeţe de teren în centrul Iaşului, în faţa spitalului Piramidon, cu complicitatea directorului de acolo şi a primarului târgului nostru. 

Licitaţia a fost atât de secretă, încât nici participanţii n-au ştiut de existenţa acesteia, ceea ce ar putea da de gândit unor niscaiva organe interesate de dreptate. Corectitudinea acestor închirieri este o meteahnă pe care se pare că primarul nostru o are în genă, fiind expus de-a lungul timpului radiaţiilor toxice din timpul administraţiilor anterioare.

Ceea ce arată însă tipul de societate în care trăim este comportamentul managerului de la Piridon, un cetăţean care clamează permanent gravitatea misiunii pe care o are, umanismul aspiraţiilor sale şi tehnocratismul gesticulaţiei sale administrative. Vax! În realitate, ceea ce-l mână este un instinct de supravieţuire la zone înalte dublat de o aplecare grobiană spre compromisuri urât mirositoare. Diferenţa dintre acest tip de ipochimen şi cel care ia şpagă în piaţă ţine doar de locul unde îşi desfăşoară activitatea şi de niscaiva şcoli care i-au asigurat o spoială, sau care îi dau posibilitatea să se împăuneze, să-şi bombeze pieptul în faţa oglinzii.

Acum vreo jumătate de an, după ce la fabrica de doftori a rămas vacant postul de director administrativ, Buhaiul se dădea cu fundul de pământ să-i facă loc acolo distinsului director de la care avea să închirieze mai târziu cele două terenuri, şi care nu dăduse încă concursul pentru a fi manager. Dar discuţia cu bombatul pieptului în oglindă este perfect valabilă pentru aproape toţi managerii şi directorii puşi politic, uneori sub acoperământul unor aşa-zise concursuri, dar şi pentru mulţi oameni politici. Nimic nu este mai dezgustător să vezi, de exemplu, cum îşi plimbă chelia deputatul Libelulă pe la diverse întâlniri, rostind discursuri cu gravitatea unui medic care se luptă cu moartea, umplându-şi în acelaşi timp buzunarele cu teancuri şi teancuri de parale trase de la stat. Iaşul fin şi cu oameni educaţi se dovedeşte a fi o glumă, cel puţin la nivelul administraţiei. Ba, chiar, o glumă fără perdea.

Câtă dreptate am avut!!!!

Jumătate din profeţia noastră de ieri s-a îndeplinit, onoraţi cititori, anume aceea că ministrul Cercetării va fi din Iaşi, iar cealaltă jumătate se va îndeplini ceva mai încolo. Asta ne face să credem că Viorica Dăncilă citeşte rubrica noastră şi ia decizii în consecinţă. Am glumit, desigur, nu stau lucrurile chiar aşa. În realitate, Dragnea citeşte şi-i spune Dăncileasei ce să facă ¸.

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii