Advertorial (P)

Cum se prezintă situaţia în Liga 1 cu o etapă înainte de terminarea turului

miercuri, 16 octombrie 2019, 10:05
2 MIN
 Cum se prezintă situaţia în Liga 1 cu o etapă înainte de terminarea turului

Fotbalul românesc de prima ligă aproape a ajuns la jumatatea sezonului regulat, ultima etapă din ,,tur’’ urmând să se dispute în perioada 18-21 octombrie 2019, cu partida dintre CFR Cluj şi U Craiova, formaţii despărţite de un singur punct în clasament, fiind cap de afiş.

Liga I la fotbal este printre campionatele din Europa care incep cel mai devreme. Startul in sezonul 2019/20 s-a dat si de aceasta data in plina vara. Pe 23 iulie s-a jucat primul meci, intre FC Voluntari si Sepsi Sf. Gheorghe. Astfel, sunt echipe care au strans pana acum o multime de meciuri, aproape dublu fata de alte formatii din acelasi campionat. CFR Cluj, de exemplu, a intrat inca din primul tur preliminar al cupelor europene.

Datorita faptului ca s-a calificat in grupele Europa League, gruparea ardeleana are 25 de meciuri jucate pana in acest moment. Asta in contextul in care a fost deja eliminata din Cupa Romaniei. Cu toate acestea, CFRramane principala favorita la castigarea Ligii 1 si in acest sezon, fiind creditata de catre bookmakerii Betano, unul dintre operatorii aflati in orice top case de pariuri licentiate ONJN in tara noastra, cu cota 1.70. Pe locurile 2-3 in topul favoritelor se afla Viitorul si U Craiova, ambele cu o cota de 5.50.FCSB, echipa care pleca cu prima sansa la castigarea sezonului 2019/20, este acum cotata cu sansa a patra pentru a lua un nou trofeu, la o cota de 10.00.

Clasament Liga I dupa 12 etape

1.    CFR Cluj – 24 puncte

2.    FC Viitorul – 24puncte

3.    Universitatea Craiova – 23puncte

4.    Gaz Metan – 21 puncte

5.    Poli Iasi – 18 puncte

6.    FC Botosani – 16 puncte

Lupta pentru play-off este foarte stransa, intre Politehnica Iasi si FCSB, ocupantele celor doua extreme sunt acum trei lungimi. Formatia antrenata de Mihai Teja va avea un meci de foc in runda cu numarul XIII. Aceasta intalneste FC Botosani, in derby-ul Moldovei, intr-un duel care se va juca cu ea in rol de gazda, dar pe terenul celor de la FC Botosani. Acolo a disputat meciurile din ultima perioada, avand in vedere lucrarile care se fac la stadionul “Emil Alexandrescu”. La inceputul acestei luni s-au montat primele rulouri de iarba, urmand ca revenirea in Copou sa aiba loc pe 23 noiembrie, intr-un mec cu FC Voluntari, din etapa cu numarul XVII a Ligii I.

Meciul dintre Poli Iasi si FC Botosani va incheia turul Ligii I la fotbal, urmand sa se joace luni seara, 21 octombrie 2019, incepand cu ora 20:30. Nu este singurul derby din runda cu numarul XIII, pentru ca se joaca cu prima pozitie pe masa si in Gruia.

Programul etapei cu numarul XIII

•    FC Hermannstadt – FC Voluntari, 18 octombrie, ora 18:00

•    Dinamo Bucuresti – Gaz Metan Medias, 18 octombrie, ora 20:30

•    CFR Cluj – Universitatea Craiova, 19 octombrie, ora 20:30

•    Academica Clinceni – FC Viitoul, 20 octombrie, ora 15:30

•    Sepsi Sf. Gheorghe – Astra Giurgiu, 20 octombrie, ora 17:45

•    Chindia Targoviste – FCSB, 20 octombrie, ora 20:30

•    Poli Iasi – FC Botosani, 2 octombrie, ora 20:30

Comentarii