Cum se va desfăşura Festivalul Internaţional de Teatru Pentru Publicul Tânăr

vineri, 18 septembrie 2020, 01:50
1 MIN
 Cum se va desfăşura Festivalul Internaţional de Teatru Pentru Publicul Tânăr

Cea de-a XIII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Pentru Publicul Tânăr (FITPT), organizat de către Teatrul „Luceafărul” din Iaşi, se va desfăşura în acest an în perioada 2-7 octombrie, primele bilete la spectacolele de teatru fiind puse deja în vânzare. Ediţia din acest an este însă una mai „comprimată” din cauza pandemiei de Covid-19, iar componenta internaţională a festivalului se va desfăşura în mediul online.

„FITPTI va fi un mix de spectacole live, indoor şi open air, de spectacole difuzate online pe canalele YouTube ale Teatrului Luceafărul, organizatorul evenimentului, şi FITPTI, dar şi pe paginile de Facebook. Vom avea, în premieră absolută, şi o componentă radiofonică, dar şi spectacole-lectură, lansări de carte, întâlniri şi dezbateri. Continuitatea este esenţială, ea ne dă speranţe că vom trece cu bine peste greaua încercare planetară. Menţinerea legăturii cu publicul este cel mai important aspect al artei teatrale, ea generează speranţe şi contribuie la starea pozitivă a oamenilor”, a punctat teatrologul Oltiţa Cîntec.

Pe lângă trupele din ţară care vor susţine spectacole în mai multe spaţii din Iaşi, iubitorii de teatru vor putea urmări în mediul online reprezentaţii ale unor artişti din Austria, Germania, Georgia, Islanda, Japonia, Franţa, Rusia, Marea Britanie, Italia, dar şi din România. Printre artiştii români ale căror spectacole vor putea fi urmărite se numără Silviu Purcărete, Mihai Măniuţiu, Alexandru Dabija, Radu Nica, Ada Milea, Bobi Pricop, Bobo Burlăcianu etc.

Biletele pot fi achiziţionate de pe platforma bilet.ro şi de la casieria Teatrului „Luceafărul”. Preţul unui bilet este 40 de lei (preţ întreg) şi 15 lei pentru studenţi, elevi, pensionari sau şomeri, pe baza unui act doveditor. 

Comentarii