Cum vor funcționa săptămâna viitoare școlile din Iași. Vezi fiecare unitate în parte

sâmbătă, 06 noiembrie 2021, 03:02
2 MIN
 Cum vor funcționa săptămâna viitoare școlile din Iași. Vezi fiecare unitate în parte

59 de grădiniţe, şcoli şi licee vor începe cursurile online. Acelaşi lucru se va întâmpla şi la Colegiul „Racoviţă”, chiar dacă rata de vaccinare este de 76%.

58 unităţi de învăţământ dintre cele 267 de unităţi de învăţământ cu personalitate juridică de la nivelul judeţului Iaşi vor desfăşura, începând de luni, activităţile didactice în mediul online din cauza ratei de vaccinare scăzute.

Astfel, din totalul şcolilor din judeţ, 207 au rata de vaccinare a personalului de 60% sau peste 60%, iar 60 au rata de vaccinare sub 60%. Cu toate acestea, de pe 8 noiembrie vor începe „faţă în faţă” cursurile, potrivit informaţiilor oferite de Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, un număr de 209 unităţi de învăţământ, două unităţi şcolare fiind, cel mai probabil, şcoli speciale, Ministerul Educaţiei precizând faptul că în cazul acestora se va permite desfăşurarea orelor în mod normal chiar dacă nu este atinsă rata de vaccinare dorită.

Scenariile de funcţionare pentru fiecare unitate de învăţământ în parte vor fi stabilite în fiecare zi de vineri pentru următoarea săptămână. Astfel, toate cele 209 unităţi de învăţământ pentru care s-a decis desfăşurarea cursurilor faţă în faţă vor desfăşura în acest mod orele până pe data de 12 noiembrie, chiar dacă rata de vaccinare va creşte în zilele următoare.

În ceea ce priveşte situaţia unităţilor şcolare din municipiul Iaşi, dintre cele 117 unităţi şcolare din municipiu, doar 12 au rata de vaccinare sub 60%. Astfel, potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean, celelalte 105 care au rata de vaccinare de 60% sau peste 60% vor desfăşura activitatea cu prezenţă fizică.

Printre cele 12 unităţi şcolare se numără însă şi şcoli unde gradul de vaccinare depăşeşte 60% şi totuşi s-a ales începerea cursurilor în regim online, singurul caz fiind cel al Colegiul „Emil Racoviţă”, care va desfăşura ore în mediul online chiar rata de vaccinare este de 76,34%. Potrivit declaraţiei de acum câteva zile a ministrului Educaţiei, această decizie poate fi luată în cazul în care există un număr mare de cadre didactice infectate cu Covid-19.

Pe lângă Colegiul „Racoviţă”, Liceul Waldorf va face ore online din cauza ratei mici de vaccinare (49%), Seminarul Teologic „Sf. Vasile” (51%), Şcoala „Ion Neculce” (57%), Liceul Tehnologic UCECOM „Spiru Haret” (şcoală privată cu 51,85% vaccinare) şi Şcoala „N. Iorga” (56%). În scenariul galben, cu vaccinarea sub 60%, sunt şi grădiniţele nr.1, nr. 4, nr. 16, nr. 22 şi nr. 24, dar şi Palatul Copiilor.

Comentarii