Cumpărător pentru tablourile pictorului Bârleanu: banii ajung la Casa Share

marți, 08 martie 2022, 02:50
2 MIN
 Cumpărător pentru tablourile pictorului Bârleanu: banii ajung la Casa Share

Cele două tablouri donate de pictorul Bogdan Bârleanu pentru a fi scoase la licitaţie au fost achiziţionate la finalul săptămânii trecute de un cunoscut profesor universitar din Iaşi, banii fiind viraţi deja în contul Asociaţiei Casa Share, care în aceste zile se ocupă de ajutorarea mamelor cu copii care vin în România din Ucraina. 

Cele două tablouri au fost achiziţionate de aceeaşi persoană, care a licitat cu 500 de lei peste preţul de pornire a fiecărei lucrări, suma finală fiind de 8.500 de lei. „În aceste condiţii este normal ca toată lumea să îi ajute pe cei care sunt într-un mare necaz, iar aceasta a fost singura motivaţie care m-a determinat să fac acest pas”, a explicat cadrul didactic universitar, care a dorit să rămână anonim.

Apreciatul pictor ieşean Bogdan Bârleanu, cel care a pornit această iniţiativă, a menţionat că este fericit că ieşenii au înţeles că e important să sprijine familiile care fug din calea războiului şi care au nevoie disperată de ajutor. „Am aflat cu emoţie şi mare bucurie că demersului meu de alinare a suferinţelor celor dezrădăcinaţi de război i s-a alăturat şi o distinsă familie a unui profesor universitar, dumnealui licitând pentru cele două tablouri. Îi mulţumesc din suflet şi sper ca acest minunat exemplu să fie urmat de cât mai mulţi români”, a menţionat pictorul. Banii obţinuţi în urma licitaţiei vor fi utilizaţi de către Bogdan Tanasă de la Casa Share pentru a ajuta cât mai multe mame cu copii care trec graniţa. Cei care doresc să sprijine iniţiativa ieşeanului pot găsi informaţii legate de modul în care pot face donaţii pe pagina de Facebook a asociaţiei.

 

 

 

Comentarii