Cuza vrea să modernizeze două staţiuni de cercetare şi să creeze un centru de transfer tehnologic

joi, 01 septembrie 2022, 01:50
1 MIN
 Cuza vrea să modernizeze două staţiuni de cercetare şi să creeze un centru de transfer tehnologic

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi (UAIC) a lansat o achiziţie publică pentru realizarea documentaţiei tehnice în vederea construirii unui „Centru de cercetare şi transfer tehnologic în acvacultură şi ecologie acvatică”. 

Valoarea estimată de către UAIC pentru realizarea documentaţiei este de circa 1,2 milioane de lei, iar termenul pentru finalizare este de şapte luni de zile după atribuirea licitaţiei. Ofertele pot fi depuse de către operatorii economici până pe 29 septembrie.

Conform caietului de sarcini, obiectul contractului este modernizarea şi dezvoltare a două staţiuni de cercetare – cea de la Ezăreni şi Staţiunea Biologică de la Potoci, din judeţul Neamţ, ambele aflate în subordinea UAIC.

„Prin acest proiect se are în vedere dezvoltarea infrastructurii de cercetare la SCDAEA Iaşi şi la SBPJ Potoci, necesare realizării activităţii de cercetare- inovare, pentru a găsi soluţii la problemele actuale din acvacultură. Prin acest proiect, UAIC va deveni lider regional şi naţional în domeniul furnizării de servicii de cercetare – inovare în domeniul acvaculturii”, se precizează în caietul de sarcini.

În cadrul centrului de cercetare realizat prin modernizarea celor două staţiuni vor fi create 6 sisteme recirculante de acvacultură şi vor fi dotate patru laboratoare de cercetare. 

Comentarii