Datorii de două milioane de lei

joi, 21 decembrie 2017, 02:43
3 MIN
 Datorii de două milioane de lei

 

CSM Politehnica nu a primit încă suma de 0,5 milioane lei aprobate de FSI * trei stranieri propuşi Iaşului

CSM Politehnica Iaşi nu va reuşi să stingă datoriile până la sfârşitul anului, aşa cum îşi propusese. Conform preşedintelui Adrian Ambrosie, clubul va intra în 2018 cu restanţe de circa două milioane de lei. Şeful executivului a anunţat că debitele cele mai mari sunt generate de neplata la timp a TVA (700 000 de lei), a obligaţiilor către bugetul de stat (600 000 de lei) şi a facturilor către unii furnizori (400 000 de lei). Fotbaliştii au un salariu restant, cel corespunzător lunii noiembrie, care trebuia achitat până pe 15 decembrie, însă şi-au primit toate bonusurile prevăzute în contract, inclusiv primele pentru victoriile cu FCSB şi Astra Giurgiu.

Ambrosie speră ca până la finalul anului nivelul datoriilor să se reducă: “Avem promisiuni că vom încasa cei 0,5 milioane lei pe care Fundaţia Sportului Ieşean ni i-a aprobat într-o şedinţă mai veche. Dacă primim aceşti bani, vom intra în 2018 cu o datorie de 1,5 milioane lei. În cazul în care vom primi o ofertă convenabilă pentru Qaka şi vom decide să-l vindem, vom scăpa de datorii până la reluarea campionatului”.

Până acum, Fundaţia Sportului Ieşean a virat către CSM Politehnica circa 7,6 milioane lei în 2017. Până la reluarea campionatului, clubul ieşean va mai primi a doua rată din drepturile de televizare pentru sezonul în curs, 600 000 de euro. Ultima tranşă din drepturile TV va fi virată după terminarea sezonului regulat, nivelul încasărilor depinzând de locul ocupat la finalul primei faze a campionatului.

În ceea ce priveşte politica de efectiv, Ambrosie a anunţat că a obţinut un acord verbal de încetare a colaborărilor cu Tiago şi cu Danu Spătaru, în zilele următoare urmând a se discuta cu ceilalţi jucători la care Iaşul vrea să renunţe, Vremea şi Moisi.

La capitolul “sosiri” nu s-a făcut niciun pas concret legat de jucătorii vizaţi – Florin Purece (Hapoel Ra’anana), Alexandru Taciuc (Ştiinţa Miroslava), Laurenţiu Rus (CFR Cluj), Yasin Hamed (CFR Cluj) şi Alexandru Zaharia (Juventus Bucureşti) – continuându-se tatonările cu aceştia.

În plus, pe adresa clubului din Copou au sosit noi propuneri de jucători, câteva din străinătate: mijlocaşul ecuadorian Josimar Quintero  (21 de ani), format la Barcelona, care aparţine de Chelsea şi joacă sub formă de împrumut la Rostov, în Rusia, atacantul spaniol de 28 de ani Gerard Oliva (Atletico Baleares – Liga a III-a spaniolă) şi fundaşul dreapta spaniol Aythami Alvarez (30 de ani) care joacă la Barakaldo, în Liga a III-a spaniolă).

O decizie legată de aceştia dar şi de alţi jucători care sunt propuşi va fi luată după sărbătorile de iarnă, antrenorul Flavius Stoican studiind acum pistele deschise.

 

 

Comentarii