De azi se împart pachete de igienă pentru nevoiași. Fondurile sunt europene

miercuri, 03 februarie 2021, 02:50
1 MIN
 De azi se împart pachete de igienă pentru nevoiași. Fondurile sunt europene

Direcţia de Asistenţă Socială (DAS) începe, de astăzi, distribuirea de pachete de igienă acordate prin intermediul unui program european. 

Pachetele de igienă cuprind periuţe de dinţi, pastă de dinţi, săpun lichid, şampon şi detergent. Beneficiarii sunt persoanele care au drept la un venit minim garantat în baza Legii 416/2001, familiile ce primesc alocaţie în baza Legii 277/2010, persoane care se află temporar în situaţii critice de viaţă, precum şi persoane care au făcut obiectul unor anchete sociale şi se află în situaţii de vulnerabilitate. Produsele de igienă vor fi distribuite pe parcursul a circa 60 de zile, de luni până vineri, în intervalul orar 8.30 – 15.30, la sediul DAS (şos. Naţională 43).

În cazul beneficiarilor de venit minim garantat şi persoanelor care primesc alocaţie pentru susţinerea familiei, aceştia figurează deja în evidenţa DAS şi se pot prezenta doar cu documentul de identitate. În ceea ce priveşte restul beneficiarilor, actele necesare sunt o cerere tip sau o sesizare primită de la o terţă persoană, certificatul de încadrare în grad de handicap şi rezultatele anchetei sociale efectuate de personalul specializat. „Aducem la cunoştiinţa viitorilor beneficiari că este necesară depunerea unei solicitări scrise pentru acordarea pachetelor alimentare sau pachetelor de igienă doar pentru persoane aflate temporar în situaţii critice de viaţă (persoanele victime ale calamitaţilor naturale, persoanele dependente etc.)”, se arată în comunicatul DAS.

Comentarii