De ce a renunţat Roger Federer să mai schieze încă din anul 2000

vineri, 27 decembrie 2019, 10:43
2 MIN
 De ce a renunţat Roger Federer să mai schieze încă din anul 2000

Roger Federer îşi va începe sezonul 2020 din tenisul mondial direct la Australian Open (20 ianuarie – 2 februarie), asta după ce a anunţat că nu va participa la prima ediţie a ATP Cup. Aflat în plin program de antrenamente dure, campionul elveţian a găsit timp să stea de vorbă cu presa şi să spună, printre altele, de ce a renunţat în urmă cu mulţi ani (19 mai exact) să mai schieze.

Aflat într-o perioadă în care se antrenează din greu (recent Mister Perfect a putut fi văzut într-o postare după ce s-a pregătit alături de Karen Khachanov la Dubai), elveţianul a stat de vorbă cu Tages Anzeiger (cotidian naţional din Ţara Cantoanelor). Printre altele, Roger a precizat care este motivul pentru care a ales să renunţe, în urmă cu mulţi ani, la a schia.

În 2000, Federer s-a dus la schi cu Marc Rosset (fost jucător important pe care l-a dat Elveţia în circuitul ATP). Conform spuselor recordmanului de titluri de Grand Slam, acesta a schiat precum "un nebun". Una dintre sărituri l-a făcut să "zboare" preţ de aproximativ 10 metri, iar căzătura s-a lăsat cu ceva probleme (dureri) la spate. În urma incidentului, marele campion elveţian şi-a dat seama că schiatul i-ar putea pune în pericol cariera din tenis.

Obiectivele pentru 2020

"Am nevoie să mă pregătesc foarte bine în această perioadă, este cel mai mare obiectiv al meu. Am în minte să câştig unul din cele cinci mari (Grand Slam-uri plus Indian Wells), de fapt chiar şase, că va fi şi Olimpiadă în 2020. Dintre toate, sunt conştient că la Roland Garros va fi întotdeauna mai complicat.

Chiar şi victoriile în turnee mai mici aduc o fericire aparte, am simţit asta chiar şi la Cupa Hopman şi la Laver Cup. De asemenea, lucrul este valabil şi pentru competiţiile pe care le-am câştigat în acest sezon: Dubai, Halle, Miami" – Roger Federer.

SURSA: hotnews.ro

 

Comentarii