De ce cere Paralexe pacheţel la plecare, pe la parangheliile pe care le mai frecventează?

joi, 27 octombrie 2022, 01:50
2 MIN
 De ce cere Paralexe pacheţel la plecare, pe la parangheliile pe care le mai frecventează?

Iată, iubiţi drept-credincioşi, că nu s-a împlinit încă săptămâna de după sărbătoarea Sfintei şi ecourile a ceea ce nu s-a văzut cu ochiul liber acolo încă mai răsună prin cotloanele politichiei de Bahlui.

De-un par egzamplu, printre liberalii mai răsăriţi se chicoteşte şi se dau ghionturi în ultima vreme tot povestindu-se cum s-a încheiat una din agapele de la Mitropolie. Cică la plecare de acolo atât dom’ Paralexe, invitat de samă, cât şi adjunctul Ştangă au solicitat celor de acolo să le fie pus pacheţel şi pentru acasă, cu cozonaci buni făcuţi de măicuţe şi alte celea de frupt.

Cu ocazia asta, lumea rea şi invidioasă şi-a amintit cum şi la o paranghelie libe-rală sătească de pe lângă Iaşi, acompaniată şi cu ziua premarelui, la plecare dom’ Paralexe de asemenea a cerut şi la pachet o porţie. Cică s-ar fi amuzat atâta de mult lumea prin partid încât, până la urmă, a început să se întristeze: dar dacă, totuşi, treaba aia cu disvorţul o fi fost pe bune şi săracului om n-are cine-i face un blid de-ale gurii?

 

Să trecem în revistă şi acest episod: vizita la ambasada SUA

Postarea madamei Cozet de zilele trecute, aşa cum o vedeţi şi în imaginea alăturată, este şi ea într-un fel interesantă, şi am zice că ea cam dă apă la moară unora de prin târg care vehiculau într-o vreme, la desantul madamei în politichie, că în realitate ea ar fi avut susţinerea unor cercuri influente americane pentru a-şi găsi locul aici.

Nu că ar fi ceva rău în asta, că până la urmă la câţi păpuşaţi din est avem în politichie, fie primit. Din ce ştim, însă, participarea madamei la ambasada SUA a fost pe o temă de promovare a femeilor în administraţie şi politică. Deci, tot fie primit…

 

Ce v-am spus, că e de-al lor?

La final, una şi de inimă albastră: despre prescripţia în masă. Ce-am mai putea însă spune decât că, iată, Iohannis ne-a lucrat pe toţi mai rău şi decât Dragnea ori Ponta&Crin la un loc. O fi fost cu intenţie, o fi fost pentru că nu-i pasă… Oare mai contează?

 
**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii