De ce este George Simion INTERZIS în Republica Moldova. Toate explicaţiile aici!

marți, 18 ianuarie 2022, 15:09
2 MIN
 De ce este George Simion INTERZIS în Republica Moldova. Toate explicaţiile aici!

Ioana Constantin a explicat la DC NEWS de ce este George Simion, liderul AUR, interzis în Republica Moldova. "Sunt mari admiratori ai lui Putin, fac propagandă rusească în România.", spune Ioana Constantin despre deputaţii de la AUR.

"Domnul Simion a avut mai multe interdicţii de-a lungul timpului, iar ultima pe care o are este până în 2023, deci ea este de mai mulţi ani şi nu are nicio legătură nici cu mitingurile, sau protestele, cum le place lor să spună, nu, are legătură cu chestiuni care ţin inclusiv de Federaţia Rusă şi de cetăţenie, şi alte lucruri. Însă, acestea sunt chestiuni pe care justiţia din Republica Moldova va trebui să le arate.

"Am citit motivarea"

Ce vă pot eu spune este că am citit motivarea, în România ea încă nu este publică, dar uite, poate că ar fi bine să o publicăm la un moment dat, domnul Simion cere să i se ridice interdicţia pentru că el este demnitar, este deputat al statului român, deşi atunci când a primit interdicţia nu era, era un simplu cetăţean al României, să i se ridice interdicţia pentru că este deputat şi pentru că această interdicţie creşte tensiunile între cele două state: Republica Moldova şi România. Da cum să spună una ca asta? Adică pentru că are dumnealui o interdicţie cresc tensiunile dintre cele două state. Mai mult decât atât, spune că va merge chiar până la CEDO şi acolo Republica Moldova ar putea fi condamnată. Adică acest mare român, care militează, cum spune domnia sa, pentru unirea Republicii Moldova cu România, partidul domniei sale la guvernare, o majoritate în Parlamentul Republicii Moldova…

Cititi materialul integral pe dcnews.ro

Comentarii