De la ce a pornit incendiul care a ucis doi bărbaţi într-o casă din Ţicău? Tragedia putea să fie dublă

miercuri, 26 octombrie 2022, 01:50
1 MIN
 De la ce a pornit incendiul care a ucis doi bărbaţi într-o casă din Ţicău? Tragedia putea să fie dublă

Incendiul din zona Ţicău în care au ars cei doi bărbaţi de 50 de ani ar fi fost cauzat de hârtii şi plastic lăsate lângă coşul de fum al sobei la care se încălzeau. 

În plus, potrivit informaţiilor jurnaliştilor Ziarul de Iaşi, cei patru locatari ai casei bătrâneşti consumaseră alcool în cantităţi mari. Sub acoperiş locuiau o femeie de 85 de ani împreună cu cei doi fii ai săi, unul fiind cu handicap. Al treilea bărbat locuia în gazdă la ei. Acesta din urmă şi unul dintre fiii femeii au decedat în incendiu. Focul a fost observat în jurul orei 20.45.

„Incendiul s-a produs la o casă, în municipiul Iasi, strada Simion Bărnuţiu. La locul intervenţiei s-au deplasat din cadrul Detaşamentului 1 de Pompieri Iaşi trei autospeciale de intervenţie şi stingere cu apă şi spumă şi un echipaj de prim ajutor calificat. Este o casă batrânească de aproximativ 100 de metri pătraţi. La sosirea pompierilor militari incendiul se manifesta generalizat. La locul intervenţiei au fost găsite două victime carbonizate, iar alte două victime au fost evaluate medical la locul intervenţiei, fiind bărbaţi de aproximativ 50 de ani. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic prin radiaţie al coşului de fum amplasat necorespunzător faţă de materialele combustibile”, au precizat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi. 

Comentarii