De unde va fi plătită datoria lui Sabo

luni, 17 decembrie 2018, 17:12
2 MIN
 De unde va fi plătită datoria lui Sabo

 

 

Săptămâna trecută, preşedintele executiv al Politehnicii Iaşi, Adrian Ambrosie, a spus că îl suspectează pe directorul general al clubului, Horia Sabo, că a pus gaj un jucător pentru un împrumut făcut de la o persoană fizică în numele clubului. Cu banii obţinuţi, Sabo a plătit salariile fotbaliştilor pe luna octombrie.  Bazându-se pe surse, “Ziarul de Iaşi” a precizat că afirmaţia lui Ambrosie e greşită şi că persoana fizică amintită îşi va recupera banii din a doua rată a drepturilor TV din acest an, pe care Poli o va încasa la începutul anului viitor.

Ieri a venit confirmarea oficială: “Am pus la punct cu exactitate cash-flow-ul pe parcursul acestui sezon. Au fost luaţi împrumut 170 000 de euro fără niciun fel de dobândă. Îi dăm înapoi din drepturile TV. Acum, dacă sunt lăsat, pot plăti imediat şi salariile pe luna noiembrie, care trebuiau achitate pe 15 decembrie. Asta pentru că mă pot baza pe încă 130 000 de euro, pe care pot să-i obţin într-un mod asemănător. În contractul de asociere, care a fost făcut public, scrie clar că pot atrage fonduri şi din împrumuturi. Dacă va fi respectat contractul de asociere, voi asigura stabilitatea financiară a clubului, aşa cum m-am angajat. Bugetul va fi asigurat, în afara împrumuturilor şi drepturilor TV, în special de fondurile obţinute din contractele de publicitate pe care le-am atras şi vânzare de jucători” a declarat Sabo.

Acesta a contraatacat după ce forul care conduce clubul, Consiliul Director, a anunţat că directorul general nu mai are drept de semnătură. “Atribuţiile directorului general nu pot fi schimbate prin decizii interne ale clubului, ci prin acţiuni la Judecătorie. E o decizie nestatutară. Se poate ajunge la discuţii despre înşelăciunea în convenţii. În plus, orice abuz în privinţa nerespectării deciziilor directorului general va fi sancţionat cu desfacerea contractului de muncă” a punctat Horia Sabo.

Acesta a propus organizarea unei şedinţe comune, în această săptămână, cu forul care conduce clubul, Consiliul Director

Comentarii