Decizie a instanţei care poate produce o configurare la vârful PMP. Ce consecinţe sunt în Iaşi?

vineri, 03 februarie 2023, 07:00
2 MIN
 Decizie a instanţei care poate produce o configurare la vârful PMP. Ce consecinţe sunt în Iaşi?

Se anunţă schimbări majore pe scena politică a Iaşului. Judecătorii bucureşteni au respins înscrierea lui Eugen Tomac în registrul partidelor politice ca preşedinte al Partidului Mişcarea Populară (PMP). De altfel, Curtea de apel Bucureşti a decis rejudecarea procesului prin care Tomac a fost ales preşedinte.

Până la finalizarea procesului, partidul va fi condus de către Cristian Diaconescu, acesta fiind înscris în registrul partidelor care şeful PMP la nivel naţional. Acest lucru are reprecursiuni şi la Iaşi: Adrian Acostoaiei îl împinge cu totul pe Petru Movilă din funcţii, dar şi din sediul de pe bulevardul Independenţei. “Curtea de Apel Bucureşti a dat dreptate domnului preşedinte Cristian Diaconescu: a casat încheierea recurată şi a dispus rejudecarea cauzei în prima instanţă. Hotărârea este definitivă! Asta înseamnă că instanţa a respins înscrierea în Registrul Partidelor Politice a autoproclamatului preşedinte Tomac şi a Congresului acestuia care a avut loc pe 19 februarie 2022. În continuare, Cristian Diaconescu rămâne preşedintele de facto al PMP. Este singurul preşedinte ales statutar şi necontestat al partidului. Dumnealui este singurul care va putea reprezenta oficial partidul la orice nivel. Tot el va fi singurul care va putea semna candidaturile!”, a declarat Acostoaiei, consilier judeţean şi liderul formaţiunii ieşene.

Adrian Acostoaiei impreuna cu Cristian Diaconescu

"Curtea de Apel Bucureşti, a admis recursul prezentat de conducerea legală a PMP şi a dispus casarea deciziei anterioare şi trimiterea spre re-judecare la prima instanţă în conformitate cu articolul 25 din Legea 14/2003. Aceasta a dispus trimiterea cererii introductive şi a intervenţiilor prezentate de noi, conform articolului 18 din aceeaşi lege, spre soluţionare la prima instanţă. Instanţ à făcut referire şi la verificarea respectării prevederilor articolelor 20 şi 21 din Legea 14/2003 de către partea adversă, adică Domnul Eugen Tomac şi gruparea din jurul acestuia. Cu alte cuvinte modificările statutare prezentate de partea adversă, ratificarea aşa zisului congres organizat de acesta precum şi validitatea acţiunilor acestora nu sunt recunoscute de instanţă. Pe cale de consecinţă, îi invit încă o dată pe aceştia să nu mai comunice în numele PMP şi să nu îşi mai aroge funcţii nerecunoscute de către nici o instanţă din România", a spus Cristian Diaconescu într-un comunicat de presă.

Comentarii