Demnitarii sunt mai importanţi decât preşcolarii

vineri, 08 decembrie 2023, 12:10
1 MIN
 Demnitarii sunt mai importanţi decât preşcolarii

Demnitarii sunt mai importanţi decât preşcolarii. Guvernul Ciolacu a decis să majoreze salariile demnitarilor cu 5% începând din ianuarie 2024, dar tot cu această dată va suspenda acordarea de miere de albine pentru preşcolari şi elevii din învăţâmântul primar de stat, privat şi confesional, după cum prevede un proiect de Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului, care a intrat în posesia PRESShub.

Potrivit acestui proiect, începând cu 1 ianuarie 2024, cuantumul brut al salariilor de bază/soldelor de funcţie/salariilor de funcţie/indemnizaţiilor de încadrare lunară de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice potrivit prevederilor legale în vigoare se majorează cu 5% faţă de nivelul acordat pentru luna decembrie 2023.

„Prin derogare de la prevederile art. 13 alin. (1) din Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare, începând cu data de 1 ianuarie 2024, indemnizaţiile lunare pentru funcţiile de demnitate publică şi funcţiile asimilate acestora, prevăzute în anexa nr. IX la Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare, se majorează cu 5% faţă de nivelul acordat pentru luna decembrie 2023”, potrivit proiectului de ordonanţă.

Cititi mai multe detalii pe presshub.ro

 

 

 

Comentarii