Denisa Ionaşcu, secretarul CL Iaşi, a pierdut prima rundă a meciului cu primarul Mihai Chirica

joi, 23 martie 2023, 13:32
1 MIN
 Denisa Ionaşcu, secretarul CL Iaşi, a pierdut prima rundă a meciului cu primarul Mihai Chirica

Secretarul Consiliului Local, Denisa Ionaşcu, a pierdut prima rundă a meciului cu primarul Mihai Chirica. Tribunalul Vaslui a respins ca nefondată plângerea acesteia, prin care cerea obligarea primarului la plata unor daune morale de 100.000 lei pentru persecuţiile la care ar fi supus-o. 

Ea a afirmat că relaţia profesională cu primarul fusese normală până în primăvara lui 2021, când secretarul CL a primit calitatea de martor în dosarul „Zoiosul”, în care Chirica este inculpat. Din acest moment, primarul ar fi declanşat o campanie de denigrare şi hărţuire a subordonatei sale, atacându-i „demnitatea, credibilitatea şi competenţa”. I-a limitat atribuţiile şi a cerut constituirea unei comisii conduse de colegii săi de partid pentru a reanaliza activitatea Denisei Ionaşcu.

Aceasta deşi timp de cinci ani consecutivi, activitatea sa primise doar calificativul „foarte bine”. Declaraţiile primarului, prin care o compara pe Ionaşcu cu o veveriţă sau un vreasc, au fost apreciate ca o încercare de denigrare profesională. Mai mult, primarul a făcut public aluzii la fotografii reprezentând-o pe Ionaşcu, sugerând că ar fi vorba de posturi imorale. ”Primăria nu trebuie să stea în hachiţele profesionale sau morale sau imorale ale cuiva. Eu nu m-am băgat în patul nimănui niciodată… Este plină ţara cu poze”, spusese Chirica. Decizia Tribunalului Vaslui nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs.

Comentarii