Deputata PSD care vrea să schimbe școala în crâșmă: două facultăți la distanță, una la Spiru Haret

sâmbătă, 15 mai 2021, 08:50
2 MIN
 Deputata PSD care vrea să schimbe școala în crâșmă: două facultăți la distanță, una la Spiru Haret

Natalia Intotero este la al treilea mandat de deputat din partea PSD. La inițiativa sa, zeci de deputați PSD au fost de acord să schimbe destinația clădirilor în care nu se mai fac ore.

Pe 23 martie 2021, Natalia Intotero, care este și președinta Comisiei de Învățământ din Camera Deputaților, a înaintat o inițiativă care aduce modificări la Legea Educației. Ea a fost semnată de 50 de deputați PSD.

În expunerea de motive se spune că  „în România există sute de școli abandonate” și că  imobilele se degradează și astfel ajung „un factor de risc” în comunitățile locale. Pe termen lung, „aceste imobile ajung în paragină, reprezentând un risc pentru siguranța elevilor.”

În acest context, deputații PSD propun „completarea Legii educației naționale astfel încât, după 3 ani calendaristici de la închiderea unei școli, destinația respectivei unități să se poată schimba fără avizul Ministerului Educației în baza unei decizii a Consiliului local”.

Inițiatoarea proiectului de lege de mai sus și-a făcut studiile superioare tot la distanță în timp ce avea funcții politice.

Între 2002 și 2006, Natalia Intotero a devenit profesor după ce a terminat la Facultatea de Limba și Literatura Engleză la o universitate neprecizată.

În același timp, între 2003 și 2007 a urmat Facultatea de Relaţii Internaţionale şi Studii Europene, Universitatea "Spiru Haret” Bucuresti. Spiru Haret este cunoscută drept „fabrica de diplome“ pentru perfomanța de a fi avut, în perioada de vârf, 300.000 de studenți.

Citeşte mai mult pe newsweek.ro

 

Comentarii