„Dezbracă-te sau te împușc”. Mărturia unei ucrainence violate. Soțul i-a fost ucis

marți, 12 aprilie 2022, 10:35
1 MIN
 „Dezbracă-te sau te împușc”. Mărturia unei ucrainence violate. Soțul i-a fost ucis

Rușii s-au retras din zonele din jurul Kievului, dar au lăsat vieți profund rănite care s-ar putea să nu-și mai revină niciodată din traume. BBC a ascultat mărturii la prima mână și a găsit dovezi că femeile ucrainene au fost violate de soldații invadatori.

Într-un cartier rural liniștit, la 70 km vest de Kiev, Anna, care are 50 de ani a povestit că, la 7 martie, era acasă cu soțul ei când a dat buzna un soldat străin.

"Sub amenințarea armei, m-a dus într-o casă din apropiere. Mi-a ordonat: "Dezbracă-te sau te împușc". A continuat să mă amenințe că mă va ucide dacă nu fac ce mi-a spus. Apoi a început să mă violeze", a spus ea.

Anna l-a descris pe atacatorul ei ca fiind un luptător cecen tânăr și slab, aliat al Rusiei.

"În timp ce mă viola, au mai intrat patru soldați. Am crezut că sunt terminată. Dar ei l-au luat de acolo. Nu l-am mai văzut niciodată", a spus ea. Ea crede că a fost salvată de o unitate separată de soldați ruși.

Anna s-a întors acasă și și-a găsit soțul. Acesta fusese împușcat în abdomen.

"Încercase să fugă după mine pentru a mă salva, dar a fost împușcat", a spus ea. Amândoi au căutat adăpost în casa unui vecin. Nu au putut să-l ducă pe soțul ei la spital din cauza luptelor. El a murit din cauza rănilor suferite două zile mai târziu.

Aflați amănunte de pe newsweek.ro.

Comentarii