Din mai, Spitalul de Copii va redeschide şi Corpul B modernizat, dacă trece de examenul autorizării

luni, 03 aprilie 2023, 01:50
2 MIN
 Din mai, Spitalul de Copii va redeschide şi Corpul B modernizat, dacă trece de examenul autorizării

Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iaşi se apropie cu paşi mari de finalizarea proiectului de reabilitare a clădirii principale, estimările fiind de încheiere a lucrărilor în luna mai a anului în curs.

Momentan, constructorul se apropie de predarea Corpului B; efectuând ultimele lucrări, în condiţiile în care Corpul A, primul tronson finalizat, a fost dat în folosinţă pe 1 noiembrie 2021. Lucrările se desfăşoară pe un proiect finanţat prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014 – 2020, având valoarea totală de aproape 121,5 milioane de lei, cu tot cu TVA.

Însă testul adevărat pentru conducerea unităţii medicale vine după momentul recepţiei lucrărilor, când trebuie obţinute toate autorizaţiile necesare, în special cele de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

În acest sens a mai fost făcut un pas săptămâna trecută: unitatea medicală a modificat statul de funcţii şi organigrama pentru a crea un Serviciu de Pază şi Protecţie Civilă, care să aibă oameni non stop în spital specializaţi în prevenirea şi stingerea incendiilor.

„Va trebui să solicităm autorizarea de protecţie la incendiu, care trebuie să îndeplinească legislaţia în vigoare. Reprezentanţii ISU ne-au monitorizat şi ne-au ajutat în realizarea acestui serviciu, înştiinţându-ne că este nevoie de un minimum de trei ture, 24 de persoane care să aibă atribuţii de prevenire stingere incendiu. În condiţiile în care nu puteam angaja personal nemedical, am reuşit să realizăm prin acest serviciu aducând Serviciul de Pază în cadrul spitalului, angajând paznici care vor avea şi atribuţii de prevenire-stingere incendiu. Efortul financiar pentru cele 24 de persoane necesare era foarte mare, astfel că am convertit banii de pe pază către paza internă care să ia şi atribuţiile de prevenire-stingere incendiu”, a declarat Alina Belu, managerul unităţii medicale.

Aceasta a mai precizat faptul că celălalt proiect major al spitalului, extinderea Unităţii de Primire a Urgenţelor prin construirea unui nou corp de clădire şi prin creşterea capacităţii de la 5 la 35 de paturi este posibil să fie finalizat anul acesta. Constructorul şi-a luat angajamentul că va finaliza lucrările în perioada noiembrie-decembrie 2023. 

Comentarii