Directorul Ateneului se plânge de câţi bani va primi de la Primărie

miercuri, 21 februarie 2018, 02:50
3 MIN
 Directorul Ateneului se plânge de câţi bani va primi de la Primărie

Directorul Ateneului din Iaşi, Andrei Apreotesei, este nemulţumit de faptul că instituţia pe care o conduce a primit cu aproximativ 900.000 de lei mai puţin, chiar dacă acum are mai mulţi angajaţi, cinematografele ieşene în subordine, iar acesta este anul în care Iaşul serbează centenarul Marii Uniri, iar Ateneul intenţio­nează să organizeze o serie de evenimente cu acest prilej. 

„Ieri (n.r. – 19 februarie) a fost miraculoasa, fabuloasa şedinţă de Consiliu Local a Municipiului Iaşi prin care a fost votat bugetul Centenarului. Prin urmare, a fost votată şi fila de buget a Ateneului din Iaşi. Nu este o filă de buget care să semene cu zâmbetul meu, este o filă de buget tristă, din punctul meu de vedere. Este o filă de buget cu aproximativ nouă miliarde şi un pic mai mică decât anul trecut, asta în condiţiile în care Ateneul a ajuns de la 11 angajaţi la 49, în condiţiile în care mai avem vreo patru clădiri în plus. Nici nu ştim cum să catalogăm decizia, însă îmi place să cred că aceste lucruri sunt provocări şi să vedem cât de mult putem şi cât de bine putem“, a punctat Andrei Apreotesei în timpul conferinţei de ieri, 20 februarie.

Directorul Ateneului din Iaşi l-a scuzat însă pe primarul Mihai Chirica, afirmând că vina este în altă parte. „M-aş bucura ca distinsele doamne din Primărie, şi de la Buget, şi de la Finanţe, şi care fac calcule toată ziua, să le văd măcar o dată la unul dintre evenimentele Ateneului, însă, din păcate, de doi ani de când sunt aici, nu am văzut nici urmă de Domniile lor. Probabil sunt foarte ocupate pentru a diminua bugetul Ateneului“, Andrei Apreotesei completând totodată că „am conştientizat că nu toate depind de domnul primar, pentru că una, credem noi, i se comunică Domniei sale şi alta ajunge la el sau alta ajunge la noi“.

Evenimentele lunii martie

Pe lângă problemele legate de buget, în cadrul conferinţei de ieri au fost anunţate şi cele mai importante evenimente din perioada următoare, dar şi invitaţii speciali ai lunii martie. Astfel, de Dragobete, pe data de 24 februarie, Florin Piersic va susţine un spectacol la Ateneu, biletele fiind vândute deja de o săptămână. De asemenea, a fost anunţat şi proiectul „Muzicienii români cântă acasă“, prin care artiştii plecaţi peste hotare au posibilitatea de a susţine concerte în oraşul natal.

În luna martie sunt anunţate peste 50 de evenimente, printre care şi un spectacol inedit realizat de Inspectoratul Jandarmi Iaşi şi Palatul Copiilor, intitulat „Mărţişor în siguranţă“, prin intermediul căruia se încearcă educarea copiilor în ceea ce priveşte măsurile de siguranţă. De asemenea, în luna martie va avea loc şi premiera spectacolului „Călătoria lui Păcală în Regatul de Gheaţă“. Invitaţii speciali ai lunii martie sunt Doru Octavian Dumitru, cu un spectacol pe 8 martie, şi Ducu Bertzi, cu un recital pe 11 martie. 

 

 

 

Comentarii