Discret, hoțul de conserve s-a reinstalat la conducerea Spitalului Județean Focșani

marți, 19 octombrie 2021, 13:13
2 MIN
 Discret, hoțul de conserve s-a reinstalat la conducerea Spitalului Județean Focșani

Discret, hoțul de conserve s-a reinstalat la conducerea Spitalului Județean Focșani: Constantin Mîndrilă, omul lui Marian Oprișan, dat afară la începutul pandemiei, a rămas manager al celei mai importante unități medicale din Vrancea.

La finalul lunii martie, presa locală a scris că managerul de la acel moment al Spitalului Județean „Sfântul Pantelimon Focșani” a chemat poliția pentru a-l evacua pe fostul manager, Constantin Mîndrilă, din birou, după ce acesta a obținut anularea suspendării din funcție, de la instanță. Constantin Mîndrilă s-a prezentat la birou cu o copie a hotărârii de anulare a suspendării din funcție, dar fără o decizie a Ministerului Sănătății de repunere pe funcție, motiv pentru care managerul de la acel moment, Codruța Neagu, a chemat Poliția. 

Curtea de Apel Galați a dat o primă decizie favorabilă fostului manager al Spitalului Județean ”Sf. Pantelimon” din Focșani, Constantin Mîndrilă. Acesta contestase în instanță ordinele ministrului Sănătății de anul trecut, Nelu Tătaru, privind încetarea contractului său de management. Însă decizia magistraților din Galați putea fi atacată cu recurs. 

După informațiile din martie, acest scandal a dispărut din atenția presei, iar Mîndrilă și-a preluat postul. 

În octombrie, el explica presei că bolnavii se descurcă chiar dacă spitalul primește căldură doar cîteva ore pe zi. „Nu stau în frig, e altă temperatură decât temperatura normală. Încercăm ce este omenește posibil pentru noi să suplinim lipsa căldurii prin mărirea numărului de pături la pacienți și îmbrăcăminte groasă”, a declarat Mândrilă pentru Europa Liberă.Constantin Mîndrilă a fost condamnat la închisoare cu suspendare în 2008 pentru că a furat conserve de carne din Rezerva de stat destinate victimelor indundațiilor pe când era secretarul Prefecturii Vrancea.

Mai mult, pe newsweek

Comentarii