Disputa româncelor la capătul pământului

luni, 17 ianuarie 2022, 02:43
2 MIN
 Disputa româncelor la capătul pământului

Simona Halep şi Gabi Ruse vor juca împotriva Jaquelinei Cristian în primul tur la dublu al turneului Australian Open. Gabi şi Jaqueline debutează azi la simplu. Italianul Salvatore Caruso îl înlocuieşte pe Djokovic pe tabloul masculin

Organizatorii Australian Open, primul turneul de Grand Slam al anului, au anunţat programul zilei de astăzi. Pe teren vor intra şi două jucătoare din România. Gabriela Ruse (82 WTA) va debuta cu italianca Jasmine Paolini – FOTO (52 WTA), iar Jaqueline Cristian (73) se va confrunta u belgianca Greet Minnen (84). În ziua inaugurală era programat în turneul masculin şi meciul pe care Novak Djokovic trebuia să-l susţină în prima manşă cu compatriotul său Miomir Kecmanovic (77 ATP). Întrucât liderul mondial a fost expulzat din Australia, Kecmanovic se va întâlni cu un lucky-loser, italianul Salvatore Caruso (150 ATP).

În turneul de dublu feminin, figurează şase jucătoare române, dar o singură pereche românească sută la sută. Simona Halep şi Gabriela Ruse vor înfrunta o altă compatrioată în primul tur, Jaqueline Cristian, care face echipă cu germana Andrea Petkovic.Irina Begu, alături de Nina Stojanovic (Serbia) va întâlni un cuplu incomod, Rebecca Peterson / Anastasia Potapova (Suedia / Rusia). Irina Bara şi georgianca Ekaterine Gorgodze, care formează în ultimul timp o echipă bine sudată, vor avea un meci dificil cu perechea cehă Lucie Hradecka / Marie Bouzkova, iar Raluca Olaru şi germana Anna-Lena Friedsam se vor confrunta cu cuplul francez Alizé Cornet / Diane Parry.

* Americanca Madison Keys (87 WTA) a câştigat finala turneului WTA 250 Adelaide International 2. Ea a trecut în finală de compatrioata sa, Alison Riske (57), scor 6-1, 6-2, în 66 de minute. Pentru Keys, acesta este al şaselea titlu WTA al carierei. La turneul WTA 500 de la Sydney, victoria revenit spaniolei Paula Badosa (9 WTA) care a trecut în finală, scor 6-3, 4-6, 7-6 de sportiva cehă Barbora Krejcikova, după două ore şi 22 de minute,

* Andy Murray (135 ATP) a pierdut finala tuneului de la Sydney (ATP 250) în faţa principalului favorit, rusul Artem Karaţev (20 ATP).Karaţev s-a impus cu 6-3, 6-3, după o oră şi 32 de minute. La 28 de ani, Karaţev a obţinut al treilea titlu al carierei. Murray, fost număr 1 mondial, în vârstă de 34 de ani, a disputat prima sa finală după mai mult de doi ani, el câştigând titlul la Anvers în octombrie 2019. La Adelaide (ATP 250), australianul Thanasi Kokkinakis (145 ATP), prezent cu wild-card, l-a învins în finală pe francezul Arthur Rinerknech (58), scor 6-7,7-6, 6-3, după două ore şi 38 de minute de joc. În vârstă de 25 de ani, el a obţinut primul titlu al carierei la a doua finală jucată, după cea de la Los Cobos în 2017, pierdută în faţa americanului Sam Querrey.

 

Comentarii