Doar patru parohii au mai rămas libere pentru transfer, pentru preoţii ieşeni

marți, 22 ianuarie 2019, 02:50
1 MIN
 Doar patru parohii au mai rămas libere pentru transfer, pentru preoţii ieşeni

Mitropolia Moldovei şi Bucovinei anunţă că există patru parohii la care pot să solicite transferul doar preoţii din Eparhia Iaşilor, în contexul în care, la finalul anului trecut, numărul parohiilor disponibile trecea de zece. Astfel, două dintre aceste parohii au fost declarate vacante în 2019.

Cea care poartă hramul „Poogorârea Sfântului Duh“, aflată în localitatea Silişcani, din Protopopiatul Botoşani, este liberă de la 1 ianuarie şi este şi cea mai mică dintre cele patru: are 121 de familii arondate şi 260 de enoriaşi. Toate cele patru au atât biserică, cât şi casă parohială construite.

Cea de-a doua ce va fi eliberată anul acesta, de pe 1 februarie, are cele mai multe familii arondate, 365, poartă hramul „Sfinţii Apostoli Mihail şi Gavriil“, aparţine de Protopopiatul Dorohoi şi se află în localitatea Cristeşti.

Celelelalte două se află tot în judeţul Botoşani, una la Vorona şi una la Ştefăneşti-Târg. Cea din urmă ţine de protopopiatul Săveni şi este cea mai mare, cu 291 de familii şi 968 de enoriaşi, fiind liberă de la 1 decembrie 2018, în timp ce parohia din Vorona are 847 de enoriaşi, 286 de familii şi ţine de protopopiatul Botoşani, fiind vacantată încă de pe 1 noiembrie 2018.

Comentarii