Doctoriţa de la Maternitate prinsă băută la volan a aflat sentinţa. A confundat vodca cu apa

joi, 29 iulie 2021, 01:58
2 MIN
 Doctoriţa de la Maternitate prinsă băută la volan a aflat sentinţa. A confundat vodca cu apa

Medicul ginecolog a făcut un accident uşor în Galata. Pentru că nu a vrut să arate asigurarea, şoferul lovit a sunat la poliţie

 

Doctoriţa de la Maternitatea Elena Doamna depistată în februarie băută la volan, după ce a provocat un accident rutier, a aflat sentinţa Judecătoriei. Femeia a explicat că se grăbea să ajungă la fiica sa, bolnavă, care o sunase cerându-i ajutorul. Băuse 200 ml de vodcă, spune, dar asta deoarece confundase sticla de apă cu una în care avea băutură.

Pe 17 februarie, medicul ginecolog Theodora Romanescu fusese de serviciu la maternitate. După amiază trecuse pe la fiica sa, care făcuse o criză de epilepsie. După ce fata şi-a revenit, doctoriţa a plecat spre casă, în Galata. „Din propria declaraţie, rezultă că, în timp ce se afla în acest imobil, inculpata a consumat aproximativ 200 ml vodcă, din greşeală, confundând o sticlă de apă cu o sticlă în care avea vodcă”, au reţinut ulterior judecătorii. În jurul orei 18, doctoriţa a fost sunată de fiica sa, care i-a solicitat să vină la ea, întrucât se simţea rău. Femeia s-a urcat imediat la volanul Skodei sale şi a plecat. La semafor, a virat dreapta pe Calea Galata, dar a pierdut controlul volanului şi s-a îndreptat spre un Renault care venea din sens opus. Şoferul acestuia a virat dreapta, încercând fără succes să evite impactul. Accidentul nu s-a soldat decât cu pagube materiale. Şoferul Renault-ului i-a cerut doctoriţei asigurarea, dar aceasta a refuzat. Pe parcursul discuţiei, bărbatul a constatat că femeia emana halenă alcoolică, aşa că a chemat poliţia. Romanescu a fost testată la faţa locului, rezultând o concentraţie alcoolică de 0,7‰ în aerul expirat. Buletinul de analiză toxicologică a evidenţiat o alcoolemie de 1,8‰ în sânge, doctoriţa fiind trimisă în judecată pentru conducere sub influenţa alcoolului.

Luând în considerare împrejurările în care se produsese accidentul, dar şi nivelul de educaţie sau situaţia familială şi socială a inculpatei, magistraţii Judecătoriei au condamnat-o pe Romanescu la 8 luni de închisoare, dar cu amânarea aplicării pedepsei pe un termen de supraveghere de doi ani. În cazul amânării, pedeapsa nu se mai aplică, iar persoana respectivă nu mai este supusă niciunei decăderi, interdicţii sau incapacităţi ce ar putea decurge din infracţiunea săvârşită.

Comentarii