Doi ieșeni au murit arși de vii după ce au dat foc vegetației din livadă

vineri, 10 aprilie 2020, 08:42
2 MIN
 Doi ieșeni au murit arși de vii după ce au dat foc vegetației din livadă

Ieri în jurul orei 15.00, în localitatea Răducăneni, pompierii au fost solicitați pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o livadă. În cursul manevrelor de stingere, echipajul a găsit doi bărbați cuprinși de flăcări.

"S-a procedat la stingerea flăcărilor. Ulterior, aceștia au fost preluați de un echipaj pe prim ajutor de la substația Răducăneni și dirijați către Iași. Pe durata transportului cu SMUR, unul dintre bărbați a decedat. Celălalt, în vârstă de 56 de ani, a ajuns în Unitatea de Primire Urgență de la Spitalul "Sf. Spiridon" unde a fost diagnosticat cu arsură prin flacără grad 3 pe aproximativ 98% din suprafața corpului. S-a încercat stabilizarea acestuia, ulterior fiind dirijat către sala de operație a Clinicii de Chirurgie Plastică unde, din păcate, peste aproximativ 7 ore a pierdut lupta cu viața", a declarat Diana Cimpoeșu, coordonator SMURD Iași.

UPDATE: Comunicat oficial

La data de 4 aprilie a.c., am fost sesizați prin apel unic de urgență 112 cu privire la faptul că, pe raza comunei Răducăneni a izbucnit un incendiu în urma căruia două persoane au fost rănite. Polițiștii s-au deplasat la fața locului, unde au fost identificați doi bărbați, de 50 de ani, respectiv 56 de ani, cărora li se acordau îngrijiri medicale.

Ulterior cei doi bărbați au decedat. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere din culpă și ucidere din culpă.

De asemenea, s-a dispus efectuarea necropsiei pentru stabilirea cauzei deceselor, iar cercetările continuă pentru stabilirea întregii situații de fapt.

Comentarii