Doi puştani s-au îmbătat şi au profanat 20 de morminte

vineri, 19 august 2022, 01:50
2 MIN
 Doi puştani s-au îmbătat şi au profanat 20 de morminte

Alcoolul i-a făcut pe doi puștani din județul Vaslui să atace o troiță și 20 de morminte dintr-un cimitir sătesc, tocmai de Bobotează. Incidentul a prilejuit magistraților aplicarea primei condamnări din acest an pentru profanare de obiecte de cult și morminte. Băieții au scăpat totuși ieftin, fiind minori.

D.C.T. și A.Ș.S. au venit pe 6 ianuarie 2019 din Bunești-Averești în vizită la un prieten din Cozmești. Au băut și au mâncat la acesta, după care au mers la un bar din localitate. Au băut și aici, după care au plecat spre casa unei fete din sat. În dreptul bisericii „Sf. Voievozi”, cei doi au intrat în cimitir, unde D.C.T. a început să lovească cu picioarele geamul troiței, spărgându-l. În același timp, A.Ș.S. și-a găsit de lucru răsturnând și spărgând geamurile felinarelor din dreptul crucilor, ca și vazele pentru flori, pângărind astfel 20 de morminte. Preotul parohiei a aflat despre incident a doua zi. Inițial, acesta s-a constituit parte civilă cu 1.800 de lei, sumă reprezentând contravaloarea pagubelor, renunțând însă ulterior la pretenții.

Pe parcursul cercetărilor, cei doi tineri nu și-au explicat faptele, magistrații Judecătoriei Răducăneni punându-le pe seama stării de ebrietate în care se aflau. D.C.T. a fost judecată pentru profanarea obiectelor de cult, dar și pentru distrugere, în timp ce A.Ș.S. a fost acuzat de profanare de morminte. Judecătorii au luat în calcul vârsta fragedă a băieților, aceștia având la momentul comiterii faptelor doar 16 ani, dar și angajamentul luat de aceștia de a se îndrepta, cei doi primind pedepse minime. În sarcina lui D.C.T. a fost stabilită măsura educativă a consemnării la sfârșit de săptămână timp de o lună. În acest interval, el nu va avea dreptul de a părăsi locuința în zilele de sâmbătă și duminică. A.Ș.S. va fi pus sub supravegherea Serviciului de Probațiune timp de trei luni. Sentința nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel. 

Comentarii