Doi turiști căzuți într-o prăpastie. Intervenție dificilă a salvamontiștilor pe timp de noapte

miercuri, 21 octombrie 2020, 20:35
1 MIN
 Doi turiști căzuți într-o prăpastie. Intervenție dificilă a salvamontiștilor pe timp de noapte

Mai multe echipaje de salvamontişti intervin, miercuri seară, pentru recuperarea a doi turişti care au căzut în zona Acele Morarului, din masivul Bucegi, acţiunea fiind una extrem de dificilă.

Potrivit datelor postate pe pagina de Facebook a Salvamont România, din primele informaţii se pare că este vorba despre un grup organizat format din trei turişti conduşi de un ghid.

Salvamont Buşteni informează că doi bărbaţi de aproximativ 40 de ani au căzut aproape 200 de metri în zona Acele Morarului, aceştia suferind diverse traumatisme.

Pentru recuperarea celor doi acţionează 16 salvamontişti din echipele Prahova, Buşteni şi Sinaia. Salvatorii montani s-au împărţit în două echipe, una pornind de jos, pe Valea Cerbului, a doua urcând spre Vârful Omu, de unde va coborî spre Acele Morarului.

"Acţiunea se anunţă extrem de dificilă, se va întinde mult în noapte şi salvamontiştii speră ca afecţiunile celor doi să le permită să reziste pe durata acţiunii şi temperaturilor scăzute din timpul nopţii", precizează Salvamont România în postarea citată.

Aflați amănunte de pe agerpres.ro.

Comentarii