Donaţie cu aparatură de zeci de mii de euro la Spitalul de Copii. Bani strânşi după o urcare pe Kilimanjaro

marți, 25 octombrie 2022, 01:50
2 MIN

Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iaşi a fost dotat de Fundaţia pentru Copii „Ronald McDonald” cu aparatură medicală în valoare de 40.000 de euro. Au fost achiziţionate un dispozitiv pentru monitorizarea infecţiilor nosocomiale şi un sistem de endoscopie ORL, împreună cu consumabilele necesare pentru o perioadă de şase luni.

„În acest moment putem spune că s-a ajuns la o normalitate, putem supraveghea şi menţine în parametri optimi infecţiile nosocomiale. Este un ajutor important pentru noi, aparatul este mobil, este digital, se pot exporta digital toate rezultatele analizelor. Acesta va evalua şi va testa în zonele critice încărcătura microbiană atât de pe suprafeţe, cât şi de pe tegumente. Vom putea să facem paşi importanţi în a preveni infecţiile nosocomiale, cât şi sperăm la o incidenţă cât mai mică a deceselor din acestă cauză”, a precizat Alina Belu, managerul unităţii medicale.

Deja personalul medical a fost instruit şi s-au făcut primele teste. „De asemenea şi sistemul de endoscopie ORL era o necesitate pentru noi, având în vedere că suntem în reabilitare avem nevoie de tot ce înseamnă dotare de ultimă generaţie, prin intermediul acestuia vom putea diagnostica patologia gravă a pacienţilor cu patologie ORL din zona Moldovei”, a completat managerul spitalului.

40.000 de euro strânşi după o urcare pe Kilimanjaro

Suma necesară pentru a cumpăra aceste echipamente a fost strânsă în urma unei campanii iniţiate de Paul Drăgan, General Manager McDonald’s în România. În luna iulie acesta a urcat pe Kilimanjaro şi a strâns fonduri pentru dotarea spitalului ieşean.

„Ideea mi-a venit după ce am văzut cum arată secţiile pentru scopii, am văzut practic nevoia, necesitatea acestor acestor aparate. A fost o expediţie, să spun, unică, n-a fost simplu, dar mă bucură foarte mult că am reuşit să strâng toţi aceşti bani. Cei care au ales să doneze pentru a strânge această sumă de bani au înţeles ce înseamnă să faci bine cât e nevoie să faci bine România şi mai mult decât atâta ce nevoi au copiii din această zonă de aceste două aparate”, a declarat Paul Drăgan, General Manager McDonald’s în România.

Reprezentanţii Spitalului de Copii spun că vor beneficia anual de aceste echipamente aproximativ 3.000 de copii, fiind vorba despre pacienţi din clinicile de Chirurgie, ATI, bloc operator, dar şi cei aproape 30.000 de copii care se internează anual în spital, având în vedere că vor fi monitorizate infecţiile nosocomiale şi din celelalte secţii. 

Comentarii