Donaţie inedită pentru mama şi fiica lovite crunt de soartă. Cumpără şi ajută!

joi, 07 iunie 2018, 01:50
2 MIN
 Donaţie inedită pentru mama şi fiica lovite crunt de soartă. Cumpără şi ajută!

Cunoscutul pictor ieşean Bogdan Bârleanu ne-a oferit un frumos tablou, pe care „Ziarul de Iaşi“ să îl vândă în folosul celor două femei năpăstuite de care am scris recent. Îl vom scoate aşadar la licitaţie, la care vă invităm pe toţi să participaţi, banii urmând a ajunge la mama lovită de cancer şi fiica studentă ce a ajuns în depresie din cauza problemelor. Cele două abia se ajung cu banii din cauza cheltuielilor medicale. Fundaţia Casa Share s-a oferit, de asemenea, să le ajute să iasă din impas.

Pictorul ieşean Bogdan Bârleanu scoate la licitaţie, prin intermediul „Ziarului de Iaşi“, unul dintre tablourile sale, iar banii vor fi donaţi mamei şi fiicei care se luptă pentru a supravieţui, despre al căror caz cotidianul nostru a scris zilele trecute. Tabloul a fost expus la Galeriile „Theodor Pallady“, în cadrul unei expoziţii cu vânzare, iar preţul mediu cu care au fost achiziţionate operele semnate B. Bârleanu a fost de 2.000 de lei. Bogdan Bârleanu este unul dintre cei mai cunoscuţi pictori ieşeni şi, din 1979, membru al Uniunii Artiştilor Plastisci din România, filiala Iaşi. Acesta a început să aibă expoziţii personale din 1982, atât în ţară, cât şi peste hotare, operele sale ajungând în muzee din Germania, Rusia, Franţa, SUA.

Tabloul pe care acesta îl dă spre licitaţie are o dimensiune de 50/50 cm, cu ramă albă, şi poate fi văzut la sediul redacţiei „Ziarului de Iaşi“, vizavi de Gara Internaţională. Persoanele interesate de achiziţionare pot anunţa un preţ cu care ar dori să-l achiziţioneze la numărul de telefon 0232.271.271, sau trimite un e-mail pe adresa redactie@ziaruldeiasi.ro, adjudecarea urmând cel mai bun preţ.

Banii strânşi vor merge către Maria Vicol, în vârstă de 63 de ani, acum locuind în Vaslui, care a fost diagnosticată şi operată de cancer mamar în 2010 şi care de atunci trăieşte dintr-o pensie de 702 lei, din care o întreţine şi pe fiica sa, fostă studentă la Litere la Iaşi, care suferă de tulburare bipolară afectivă. În 2016, când fata împlinea 23 de ani, era studentă a Universităţii „Al.I. Cuza“ din Iaşi, la specializarea Spaniolă-Engleză, de la Facultatea de Litere, şi se pregătea pentru examenul de licenţă, a început să prezinte semne ale depresiei. După ce a fost diagnosticată, aceasta s-a întors în casa părintească, alături de mama bolnavă, unde au ajuns să trăiască dintr-un venit foarte mic. Pe lângă pictorul Bogdan Bârleanu, şi cei de la „Casa Share“, prin intermediul fondatorului Bogdan Tănasă, au promis că vor veni în sprijinul familiei, pentru care ne-au solicitat date de contact.

Comentarii