Dosarul-fiasco de la Cadastru, aproape de sentinţă. Plăți ilegale mascate cu acte false

joi, 25 iunie 2020, 01:57
1 MIN
 Dosarul-fiasco de la Cadastru, aproape de sentinţă. Plăți ilegale mascate cu acte false

Judecătorii de la Curtea de Apel Iaşi au finalizat dosarul în care mai mulţi foşti funcţionari de la Cadastru şi afacerişti sunt judecaţi pentru fapte asimilate celor de corupţie. Printre acuzaţi se numără şi Narciza Nedelcu (foto), fosta şefă a instituţiei. În primă instanţă, Tribunalul Iaşi a dispus achitări sau a constatat că faptele s-au prescris, procesul fiind unul de peste patru ani.

Potrivit rechizitoriului, în perioada 23-30 decembrie 2009, pe când era şefă a OCPI Iaşi, Narciza Nedelcu ar fi avizat la plată, ilegal, mai multe facturi către firmele SC Gauss SRL, SC Grup Cinci SRL, SC Topo Euro Cad SRL, SC Agenţia de Cadastru şi Topografie SRL şi PFA Lipşa Ştefan, în condiţiile în care serviciile respective nu au fost efectuate. Ulterior, în 2010, pentru a ascunde plăţile ilegale, Nedelcu ar fi întocmit în fals mai multe documente, fiind sprijinită de angajaţii săi.

„Prin achitarea acestor facturi către cei cinci prestatori de servicii (persoane juridice şi persoană fizică autorizată, devenită, ulterior, întreprindere individuală) a sumei totale de 379.657 lei, Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Iaşi a fost prejudiciat cu această sumă, iar cei cinci prestatori de servicii au dobândit un folos patrimonial total de aceeaşi valoare“, au precizat procurorii DNA.

Comentarii