Dotări în şcoli: mouse prins cu pătura în colţul laboratorului de informatică!

vineri, 10 septembrie 2021, 12:42
2 MIN

* Deşi unii se întreabă la ce mai foloseşte învăţătura în zilele noastre, nu putem trece cu vederea faptul că luni începe un nou an şcolar; în ultimul sfârşit de săptămână din vacanţa mare venim cu informaţii proaspete din teren:

* Elevii şcolii din Consumatori vor învăţa în clase cu pereţii mucegăiţi şi cu şobolani în pod, dar se dau şmecheri în faţa colegilor lor din Mahmuri, care vor învăţa în clase cu pereţii găuriţi şi fără pod. Ei sunt fericiţi că în laboratoarele de biologie, chimie şi fizică ale şcolii lor dulapurile sunt goale, fără materiale didactice, deoarece în şcoala din Mahmuri, în laboratoare, nu mai există dulapuri de anul trecut, de când au fost sparte cu topoarele şi puse pe foc. Elevii din Consumatori se laudă şi că, în acest an şcolar, se vor aşeza în bănci vechi, putrede, din care ies vârfuri de cuie ruginite: spre deosebire de ei, cei din Mahmuri se vor aşeza direct pe pământ, deoarece băncile şi duşumelele din clase au fost puse pe foc, în sobe, cu doi ani în urmă! Şi elevii din Mahmuri s-au dat niţel şmecheri în faţa celor din Puturoşi, care nici măcar sobe nu au în şcoala lor.

* Directorul şcolii din Acarieni a cerut încă din vară fonduri pentru achiziţionarea unor table de scris (nu ceva foarte modern, doar table clasice, negre sau verzi, cum vezi prin mai toate şcolile); deşi fondurile n-au venit, el a reuşit să se descurce cu forţe şi mijloace proprii: mai exact, a descoperit că profesorii pot scrie nu doar cu creta pe tablele negre sau verzi, ci şi cu degetul, pe pereţii claselor, care şi ei sunt negri ori verzi de la murdărie sau igrasie. El este bucuros şi că toţi elevii vor avea în acest an şcolar tablete, adică bucăţi de tablă (zincată) cât un caiet studenţesc, pe care se poate scrie uşor cu un ciob de cărămidă.

* Şi directorul şcolii din Anemici a cerut fonduri pentru laboratorul de informatică; mai exact, a cerut bani să cumpere măcar un mouse pentru calculatorul de pe catedră; a primit în schimb sfatul "Prindeţi voi cu pătura ori cu basca, în colţul clasei, un mouse sau câţi vă mai trebuie, mai mici sau mai mari, că doar e plină şcoala!".

* Unitatea de învăţământ gimnazial din Nehaliţi a avut mai mult noroc, deoarece, prin grija unor sponsori de bine, a primit materiale didactice; din păcate, borcanul cel mai mare, cu o caracatiţă conservată în formol, pentru laboratorul de biologie, a fost golit într-o noapte. Nu se ştie cine a furat caracatiţa şi formolul, dar este bănuit un sătean, care a organizat în curte, de ziua lui, petrecere cu fructe de mare şi băuturi spirtoase.

Comentarii