Două femei au murit din cauza gripei. Numărul deceselor a ajuns la 155

marți, 26 februarie 2019, 20:45
1 MIN
 Două femei au murit din cauza gripei. Numărul deceselor a ajuns la 155

O femeie în vârstă de 74 de ani din judeţul Cluj şi alta, de 39 de ani, din judeţul Constanţa, au murit din cauza gripei, potrivit Institutului de Sănătate Publică. Numărul deceselor din cauza virusului gripal a ajuns la 155.

Institutului de Sănătate Publică a anunţat, marţi, că femeia în vârstă de 74 de ani din judeţul Cluj a murit luni din cauza gripei, ea având condiţii medicale preexistente şi nefiind vaccinată. De asemenea, femeia în vârstă de 39 de ani, din judeţul Constanţa, a murit vineri, tot din cauza gripei. Şi aceasta avea condiţii medicale preexistente şi nu era vaccinată.

Numărul deceselor, la nivel naţional, a ajuns la 155. Potrivit ultimelor date ale Institutului Naţional de Sănătate Publică, în săptămâna 11-17 februarie 2019, s-au înregistrat la nivel naţional 1.534 cazuri de gripă clinica, răspândite pe întreg teritoriul ţării. Până la aceeaşi dată, fuseseră vaccinate antigripal 1.306.165 de persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii. Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, anunţa la finele lunii ianuarie că în România a fost declarată epidemie de gripă.

Comentarii