Două oferte pentru podul cu patru benzi din Cicoarei

Lucrarea este estimată la 9 milioane de lei. Au depus oferte Conest SA şi Geiger Transilvania.

sâmbătă, 21 iulie 2018, 01:50
2 MIN
 Două oferte pentru podul cu patru benzi din Cicoarei

Primăria evaluează în această perioadă ofertele înaintate de companii pentru o serie de lucrări de infrastructură. Unul dintre cele mai importante proiecte vizează construcţia unui pod carosabil peste Bahlui, ce va face legătura între str. Sarmisegetuza şi stradela Sofia Nădejde (Cicoarei), în apropiere de Ştrandul Municipal. 

Lucrările au o valoare estimată la 9,1 milioane lei, iar oferte au depus Conest SA şi Geiger Transilvania. Podul cu patru benzi de circulaţie va avea o lungime de aproape 61 metri. O altă procedură de licitaţie în stadiu avansat este cea privind reabilitarea a trei străzi: Semănătorului, Olteniei şi Transilvaniei. În acest caz, lucrările au fost estimate la 3,1 milioane lei, iar oferte au înaintat Geiger Transilvania SRL, asocierea Mecon Iaşi – Conest şi asocierea Ted Company – Construcţii Gabap – Test Prima SRL.

Nu în cele din urmă, la o altă licitaţie a Primăriei, privind construirea unui canal de evacuare a apelor pluviale în zona Cicoarei, s-au prezentat două oferte. Una de Construcţii Feroviare Drumuri Poduri SA şi cealaltă de asocierea Conest SA – Mecon Iaşi. Pentru realizarea canalului cu o lungime de 688 metri, municipalitatea a estimat costuri de circa 730.000 lei. În acelaşi timp, ieri a fost semnat contractul pentru proiectarea lucrărilor la 22 de străzi din zone precum Copou, Păcurari, Canta, Sărărie şi Ţicău. Licitaţia a stârnit un interes semnificativ, fiind depuse nu mai puţin de 10 oferte. În cele din urma, contractul a fost adjudecat de Simpa Consult SRL ce va încasa 441.200 lei, respectiv jumătate din suma estimată iniţial de municipalitate (882.400 lei). Firma trebuie să predea proiectul în termen de şase luni.

Pe 31 iulie, municipalitatea va afla şi ce constructori vor să reabiliteze alte trei artere de circulaţie (str. Strugurilor, aleea Strugurilor şi aleea Tudor Neculai), valoarea estimată a contractului fiind de 18,4 milioane lei. De asemenea, pe 8 august este termenul pentru depunerea ofertelor pentru modernizarea a 3,4 km de drum din şos. Iaşi – Voineşti, valoarea lucrărilor fiind estimată la 9 milioane lei. Pe drumul Iaşi – Voineşti va interveni şi Primăria Miroslava cu lucrări estimate la 4 milioane lei, refacerea arterei fiind un proiect comun al celor două autorităţi locale.

Comentarii