Două ventilatoare donate Primăriei de o firmă privată

luni, 30 martie 2020, 01:50
1 MIN
 Două ventilatoare donate Primăriei de o firmă privată

O companie privată a donat Primăriei două ventilatoare pulmonare. Consiliul Local (CL) va aproba, săptămâna viitoare, ca bunurile să fie date în administrarea Spitalului Clinic „Dr. C.I. Parhon“. 

Donaţia a fost făcută de compania A&D Plast, firmă ieşeană specializată în comerţ cu ridicata. Ventilatoarele au fost achiziţionate de firmă de la un producător din Italia. Ventilatoarele au o importanţă vitală întrucât susţin funcţia pulmonară a bolnavilor, în spitalele din România fiind, în prezent, doar câteva mii de astfel de aparate.

Amintim că, în şedinţa din 31 martie, plenul CL va opera şi o rectificare bugetară prin care vor fi alocate circa 4 milioane lei pentru combaterea răspândirii noului tip de coronavirus (SARS-Cov-2) care provoacă boala infecţioasă cunoscută drept Covid-19. Fondurile vor fi repartizate pentru Direcţia de Asistenţă Socială (DAS), precum şi în domenii precum transporturi şI ordine publică. Tot în legătură cu măsurile legate de pandemia Covid-19, în această perioadă, Primăria are în curs două licitaţii, în valoare totală de circa un milion de lei, pentru idenficarea unor spaţii de carantină (la unităţi de cazare) şi, respectiv, asigurarea de servicii de catering pentru persoanele care se află în stare de carantină. 

Comentarii