După ce a băut câteva pahare de vin, un şofer de 71 de ani a fugit cu poliţia pe urme

miercuri, 27 aprilie 2022, 01:50
1 MIN
 După ce a băut câteva pahare de vin, un şofer de 71 de ani a fugit cu poliţia pe urme

La 71 de ani, un ieşean s-a văzut actor de filme de acţiune. Aflat la volanul unui Volkswagen, acesta a refuzat să oprească la semnalul poliţiştilor, aceştia trebuind să-l urmărească pe străzile din Valea Lupului. 

Incidentul a avut loc în luna mai a anului 2019. Gheorghe C. mersese în jurul prânzului la cimitir. Acolo băuse 3-4 pahare cu vin roşu şi încă unul cu vin alb, după care s-a urcat la volan pentru a se întoarce acasă. Pe strada Albinei, un echipaj al Secţiei 8 Poliţie Rurală Leţcani i-a făcut semn să oprească. Şoferul nici nu a încetinit, continuându-şi deplasarea pe străzile Bisericii şi Trandafirilor, pentru a opri în cele din urmă pe strada Speranţei. Poliţiştii l-au testat alcoolscopic, stabilindu-i o alcoolemie de 0,66‰ în aerul expirat. Concentraţia alcoolului în sânge era de 1,61‰.

Magistraţii Judecătoriei au apreciat că posibilităţile de recidivă sunt reduse, şoferul nefiind predispus la un comportament antisocial. Considerând incidentul ca fiind unul izolat, judecătorii au apreciat că nu se impune aplicarea unei pedepse, nici măcar cu suspendare. În sarcina lui Gheorghe C. a fost stabilită o pedeapsă de 8 luni de închisoare, a cărei executare a fost însă amânată timp de 2 ani.

Comentarii