După comercianţi, cei mai amendaţi de Primărie sunt ieşenii care abandonează rable pe spaţiul public

luni, 29 iulie 2019, 01:50
1 MIN
 După comercianţi, cei mai amendaţi de Primărie sunt ieşenii care abandonează rable pe spaţiul public

Inspectorii municipalităţii au aplicat pe parcursul lunii iulie amenzi cu o valoare totală de aproape 150.000 lei. Ca de obicei, cele mai multe sancţiuni le-au încasat comercianţii: 58 dintre cele 71 de procese-verbale de contravenţie încheiate de inspectori au vizat nereguli identificate la agenţi economici – lipsa autorizaţiilor de funcţionare, nerespectarea obiectului de activitate, lipsa vizei autorizaţiei şi expunerea mărfurilor în afara spaţiilor de vânzare.

În total, amenzile date comercianţilor au avut o valoare de peste 135.000 lei. În celelalte cazuri, sancţiunile au fost aplicate pentru abandonarea pe spaţiul public a unor autoturisme avariate, utilizarea neautorizată de însemne taxi, nerespectarea obligaţiei de salubrizare a proprietăţilor şi refacerea necorespunzătoare a domeniului public ca urmare a unor intervenţii la reţele de utilităţi (gaz şi apă).

De asemenea, inspectorii au acordat şi peste 50 de somaţii pentru fapte similare celor enumerate mai sus, iar, dacă neregulile nu vor fi îndreptate, cei vizaţi riscă să fie sancţionaţi la următoarele verificări. 

Comentarii