După trei săptămâni de spitalizare, a murit una dintre fetiţele arse într-o casă din Trifeşti

marți, 01 martie 2022, 02:49
1 MIN
 După trei săptămâni de spitalizare, a murit una dintre fetiţele arse într-o casă din Trifeşti

Una dintre cele două fetiţe din Vladomira, comuna Trifeşti, care au ajuns la spital pe 9 februarie cu arsuri grave, s-a stins din viaţă. Micuţa de 4 ani a fost transportată la spital alături de sora ei, în vârstă de 3 ani, după ce un incendiu s-a propus de la o sticlă de benzină lăsată lângă sobă. 

Fetele au fost lăsate acasă cu sora lor mai mare, de 11 ani, în timp ce mama fetelor era plecată cu concubinul la Judecătoria Iaşi, unde aveau termen într-un proces.

Ambele fete au ajuns în stare foarte gravă la spital, având de la bun început prognostic rezervat. Micuţa de 4 ani s-a stins din viaţă.

"Ambele fetiţe prezentau la internare arsură de căi aeriene inferioare cu prognostic rezervat. Cealaltă fetiţă este ventilată mecanic, prognosticul este unul rezervat", a declarat Alina Belu, managerul Spitalului de Copii. Fetiţele au fost aduse la spital cu arsuri pe faţă, mâini şi torace, iar mama lor s-a internat la ATI, urmând a fi alături de ele.

La momentul procedurii incendiului, reprezentanţii Direcţiei Generale Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi au precizat că au iniţiat un program de consiliere în care să fie implicate fetele, beneficiara principală fiind fata de 11 ani, care a scăpat fără răni majore.

Aceasta a fost cea care a ieşit din casă, a alertat un vecin, iar acesta a scos micuţele de 3 şi 4 ani din foc înainte de sosirea pompierilor. 

Comentarii