Elev prădat pe stradă, numit gay de către tâlharul său. Adevărul a ieșit la iveală

sâmbătă, 07 august 2021, 01:58
2 MIN
 Elev prădat pe stradă, numit gay de către tâlharul său. Adevărul a ieșit la iveală

Până la urmă, judecătorii l-au trimis la „răcoare“ pentru 5 ani.

Culmea tupeului din partea unui tâlhar care a jefuit un licean ziua în amiaza mare. Acesta a pretins că telefonul şi banii pe care îi luase de la victimă ar fi reprezentat plata pentru prestarea unor servicii de natură sexuală. Verificată de judecători la interogatoriu, povestea s-a dovedit falsă, iar George Stoian, bun de puşcărie.

Elev la un liceu ieşean, A.P. se îndrepta în ziua de 4 februarie a anului trecut spre garsoniera unde stătea cu chirie. Pe strada Plăieşilor, în apropierea liceului economic „Virgil Madgearu“, băiatul a fost acostat de un individ care cu o mână l-a apucat de haină, iar cu cealaltă i-a sustras din buzunar telefonul Samsung Galaxy S9 Plus şi suma de 180 de lei. Apoi i-a spus „Nu ştii cu ce mafie de ţigani te pui“ şi a fugit. Timorat, băiatul nu a putut reacţiona.

Imediat după comiterea faptei, tâlharul a schimbat cartela telefonului, a urcat în tren şi a plecat spre Râmnicu Sărat, unde locuia. După câteva zile, a schimbat telefonul cu un ploieştean.

Telefonul a putut fi urmărit, anchetatorii identificându-l întâi pe ploieştean, apoi şi pe tâlhar. Audiat, Stoian a afirmat că faptele s-ar fi petrecut cu totul altfel. El a afirmat că îşi făcuse la începutul lunii ianuarie cont pe o aplicaţie gay, menţionând că oferă servicii sexuale contra cost. Fusese contactat pe 3 februarie de A.P. şi se întâlniseră a doua zi în garsoniera acestuia. Cum A.P. nu putuse achita integral contravaloarea serviciului prestat, i-ar fi dat de bunăvoie telefonul mobil, cu tot cu cartelă. Descrierea garsonierei în care s-ar fi desfăşurat întâlnirea nu corespundea însă cu realitatea, iar Stoian nu a putut identifica blocul în care se afla aceasta.

„Inculpatul nu numai că a negat comiterea faptei, însă acesta a prezentat şi o versiune care, pe lângă scopul de a-l absolvi de răspundere penală, a urmărit decredibilizarea victimei prin punerea acesteia într-o postură delicată. Constatăm că singura probă care nu se coroborează cu nicio altă probă administrată în prezenta cauză este chiar declaraţia inculpatului“, au remarcat judecătorii.

Magistraţii Judecătoriei l-au condamnat pe Stoian la 2 ani şi 6 luni de închisoare. Contopind pedeapsa cu altele, primite de tâlhar anterior, a rezultat o condamnare finală la 5 ani şi 10 luni de închisoare. Contestaţia depusă de Stoian împotriva sentinţei va fi analizată de Curtea de Apel la sfârşitul lunii octombrie.

Comentarii