Elevi de la Colegiul Eminescu puși în timpul unei ore să stea în genunchi cu mâinile deasupra capului

sâmbătă, 12 februarie 2022, 09:38
2 MIN
 Elevi de la Colegiul Eminescu puși în timpul unei ore să stea în genunchi cu mâinile deasupra capului

Patru elevi ai Colegiului Național Mihai Eminescu din Botoșani au fost nevoiți să stea în genunchi cu mâinile deasupra capului la o oră desfășurată vineri. Ei au fost mutați acolo din bănci pentru că ar fi vorbit neîntrebați în timpul cursurilor.

Întrucât în anul 2022 astfel de scene nu reprezintă tocmai o obișnuință în România, mai ales la o unitate de învățământ de prestigiu dintr-un municipiu reședință de județ, momentele au fost surprinse de un coleg al celor pedepsiți.

Elevii se aflau la o oră de Limba Română, undeva mai în spatele sălii de clasă, și ar fi nemulțumit-o pe profesoară deoarece nu ar fi fost atenți la ceea ce se discuta și ar fi deranjat buna desfășurare a cursurilor.

Chiar dacă în acele clipe nu au existat proteste, la terminarea orei unii elevi au povestit apropiaților cele întâmplate.

A aflat și conducătoarea unității de învățământ care s-a declarat ”oripilată” și marcată de evenimentele petrecute în timpul respectivului curs.

”Bineînțeles că luni voi lua legătura cu d-na profesoară să văd exact ce s-a întâmplat acolo, la clasă, deci vom face o cercetare internă fără discuție să vedem dacă se adeveresc asemenea lucruri, care sunt destul de grave. Nu stăm cu mâinile în sân, evident, că lucrurile par a fi grave”, a spus Cristina Chiriac, director Colegiul Național Mihai Eminescu.

”Nu au mai existat asemenea plângeri niciodată”

Cadrul didactic care conduce colegiul de renume al Botoșanilor a adăugat că a încercat să discute cu profesoara în cauză imediat după ce a auzit că s-ar fi petrecut unele lucruri nu tocmai în regulă, dar că aceasta era deja plecată acasă întrucât își terminase orele.Și nu își poate explica ce ar fi făcut acei copii pentru a fi ținuți într-o astfel de poziție.A menționat că va discuta inclusiv cu elevii.

Mai mut, pe botosaneanul

Comentarii