Elevii din Bihor se vor îmbrăca în negru în semn de protest față de creșterea mediei pentru acordarea burselor

marți, 11 ianuarie 2022, 12:10
2 MIN
 Elevii din Bihor se vor îmbrăca în negru în semn de protest față de creșterea mediei pentru acordarea burselor

Consiliul Elevilor Bihor anunță că se alătură protestului inițiat de Consiliul Național al Elevilor, împotriva „inechității burselor", după ce Ministerul Educației a anunțat modificări ale criteriilor de acordare a burselor școlare.
 

„În ultima săptămână din acest semestru, îndemnăm toți elevii să poarte negru pentru a-și arăta nemulțumirea față de deciziile luate peste noapte și fără consultare de către Ministerul Educației! Dorim să ne exprimăm dezacordul deplin în ceea ce privește modificarea pragului minim ce condiționează elevii în procesul de luare a bursei de merit, acesta fiind urcat de la 8,50 la 9,50. “, se arată într-un comunicat semnat de Consiliul Elevilor Bihor.

Aceștia consideră că atitudinea adoptată de către Ministerul Educației în acest context denotă o lipsă de implicare, de iresponsabilitate și comunicare lacunară manifestată de autoritățile responsabile când vine vorba de ascultarea doleanțelor elevilor.

Elevii, a treia roată la căruță
„Prioritizarea drepturilor și nevoilor beneficiarilor primari ai educației este esențială pentru o bună desfășurare a actului educativ, deja supus nenumăratelor schimbări neanunțate din acest an școlar, astfel încât tăierea burselor nu face decât să evidențieze faptul că, în România, elevii sunt a treia roată la căruță”, se mai arată în comunicat.

Ordinul 5.870 din 22 decembrie 2021, publicat pe 4 ianuarie 2022 prevedere aprobarea criteriilor generale de acordare a burselor elevilor din învățământul preuniversitar de stat. Actul normativ a fost publicat la aceeași dată în Monitorul Oficial al României.

Mai mult, pe bihon.ro

Comentarii