Elevii unei şcoli din municipiu vor face cursuri online după ce li s-au îmbolnăvit profesorii

marți, 22 septembrie 2020, 01:57
3 MIN
 Elevii unei şcoli din municipiu vor face cursuri online după ce li s-au îmbolnăvit profesorii

Şcoala Gimnazială „Ion Simionescu“ din Municipiul Iaşi întră în scenariul roşu după ce patru profesori au fost confirmaţi cu Covid-19, urmând ca timp de 14 zile toţi elevii acestei şcoli să facă cursuri exclusiv online.

Decizia a fost luată în cursul zilei de ieri, în scenariul roşu intrând şi câte o clasă de la Şcoala Gimnazială „Alexandru cel Bun“, Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 12, Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 26, Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 2, Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu“ şi Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi“. În cazul Şcolii „Simionescu“ şi a claselor de la şcolile enumerate mai sus elevii se vor întoarce la orele „faţă în faţă“ abia luna viitoare, pe 2 octombrie.

Totodată, conform deciziei luate de Direcţia de Sănătate Publică, Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi şi directorii şcolilor, în unităţile de învăţământ amintite s-au luat măsuri de izolare ale cazurilor confirmate, igienizarea şi dezinfecţia spaţiilor unităţilor şcolare, dar şi reinstruirea personalului privind regulile de igienă personală şi portul măştii de protecţie. Totodată, în toată perioada suspendării cursurilor faţă în faţă, elevii vor participa la orele de curs exclusiv online.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a luat aceste măsuri, conform unui comunicat oficial, pentru că „păstrarea stării de sănătate a elevilor şi a cadrelor didactice este prioritară“, iar decizia a fost luată în urma propunerilor înaintate de către consiliile de administraţie ale unităţilor de învăţământ care au înregistrat cazuri de Covid-19 în rândul personalului sau elevilor.

În ceea ce priveşte numărul exact de îmbolnăviri, la Şcoala Gimnazială „Ion Simionescu“ au fost înregistrate 4 cazuri cadre didactice diagnosticate cu Covid-19, la Şcoala Gimnazială „Alexandru cel Bun“ un învăţător a fost confirmat pozitiv, un preşcolar la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 12, câte un educator la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 26 şi Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 22 şi câte un elev la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu“ Iaşi şi Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi“ din Iaşi.

Regulamentul de la nivel naţional prevede faptul că decizia de a întrerupe cursurile faţă în faţă la o singură clasă se ia doar în momentul în care un elev de la acea clasă este confirmat cu Covid-19. Totodată, aceeaşi decizie se ia şi dacă un cadru didactic confirmat cu Covid-19 a predat la acea clasă, însă nu a intrat în contact şi cu elevii altor clase sau cu un mai mulţi colegi profesori de la acea unitate şcolară.

În ceea ce priveşte decizia de a întrerupe complet cursurile faţă în faţă, acest lucru se poate lua, conform Ordinului comun al Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Educaţiei, doar în cazul în care există trei sau mai mulţi elevi de la clase diferite confirmaţi cu Covid-19 sau în momentul în care un cadru didactic sau mai mulţi au contractat virusul şi au intrat în contact cu mai multe clase şi cu un număr mare de profesori de la acea unitate şcolară.

Comentarii