Elevii vor să vină la USAMV să planteze pomi

miercuri, 14 aprilie 2021, 08:18
2 MIN

Conducerea Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi (USAMV) a anunţat că a deschis canale de comunicare cu unităţile şcolare prin care spune că este dispusă să organizeze activităţi în aer liber pentru şcolari şi preşcolari.

Practic, aceştia vor putea beneficia de posibilitatea de a vizita Staţiunea Didactică „Ferma Adamachi” unde, pe o suprafaţă de aproape 30 de hectare, elevii vor putea vizita plantaţiile de pomi fructiferi, viţă de vie, serele legumicole, pot să vadă cum se prelevează probele de sol cu ajutorul ATV-urilor şi vor putea să urmească cercetările realizate în cadrul serilor floricole.

„De asemenea, copiii au posibilitatea să înveţe despre legume, să planteze răsaduri, să viziteze serele didactice, livezile şi plantaţiile de viţă de vie din Ferma «Vasile Adamachi». Precizăm că solicitările din partea unităţilor de învăţământ din Iaşi au apărut deja, una dintre cele mai interesante fiind reprezentată de dorinţa elevilor de a planta pomi fructiferi”, au precizat reprezentanţii universităţii.

USAMV Iaşi va organiza „Zilele Porţilor Deschise” pe 28 şi 29 aprilie, eveniment dedicat liceenilor care doresc să devină studenţi ai USAMV Iaşi. Tinerii vor avea astfel posibilitatea vizionării de clipuri cu locaţiile principale, biblioteca, amfiteatrele, laboratoarele, serele, Institutul de Cercetări pentru Agricultură şi Mediu, dar şi a spitalului veterinar, a camerelor de cămin, a cantinei şi a bazei sportive.

„De asemenea, cei care doresc vor avea posibilitatea de a beneficia de asistenţă online cu întrebări şi răspunsuri live de la studenţi şi profesori. Scopul principal al evenimentului este ca elevii să îşi poată creiona, din online, o idee despre cum va arată viaţa de student la USAMV Iaşi, condiţiile de studiu, de cazare, dar şi de practică”, au mai spus reprezentanţii USAMV.

Evenimentele sunt organizate împreună cu Liga Studenţilor Agronomi şi Veterinari, iar participarea la toate activităţile este gratuită.

Comentarii