Elia Viviani, campion european

luni, 12 august 2019, 01:43
2 MIN
 Elia Viviani, campion european

 

Italianul Elia Viviani a cucerit medalia de aur în proba masculină de fond din cadrul Campionatelor Europene de ciclism pe şosea, desfăşurată ieri la Alkmaar (Olanda), pe distanţa de 172,6 km.
Viviani (30 ani), component al echipei Deceuninck-Quick Step, s-a impus la sprint în faţa belgianului Yves Lampaert, medaliat cu argint, în timp ce pe poziţia a treia s-a clasat germanul Pascal Ackermann, care a intrat în posesia bronzului, la capătul unei evadări în trei, cu circa 25 km înainte de sosire.
Italia rămâne astfel în posesia titlului european în această probă, după ce anul trecut cursa a fost câştigată de Matteo Trentin, clasat pe poziţia a şaptea duminică. Aceasta este a doua medalie obţinută de Elia Viviani la campionatele continentale după cea de argint cucerită la ediţia 2017.
Înaintea startului acestei probe, concurenţii au ţinut un minut de reculegere în memoria ciclistului belgian Bjorg Lambrecht, care a încetat din viaţă luni, după o căzătură în timpul Turului Poloniei.

Cursa feminină a fost câştigată de o reprezentantă a gazdelor. Amy Peeters , în vârstă de 28 ani, a reuşit să se impună la sprint în faţa italiencei Elena Cecchini şi a germanei Lisa Klein, după o lungă evadare în trei. Startul cursei a fost întârziat cu o jumătate de oră din cauza condiţiilor meteo. Medaliata cu bronz, Lisa Klein (23 ani) a ratat o nouă şansă de a deveni campioană continentală în această săptămână, după ce joi a cucerit argintul la contratimp.

 

 

Comentarii