Elon Musk, fondatorul Tesla, spune că se gândeşte serios să se mute pe Marte

luni, 26 noiembrie 2018, 13:59
2 MIN
 Elon Musk, fondatorul Tesla, spune că se gândeşte serios să se mute pe Marte

Elon Musk, fondatorul Tesla, susţine că ar putea pleca spre Marte în doar şapte ani. Acesta ia în considerare doar o călătorie dus, deoarece şansele de eşec ale unei asemenea misiuni sunt foarte mari, informează The Guardian. 
 

Elon Musk spune că ia în considerare mutarea pe Marte, în ciuda faptului că ,,există şase mari să nu supravieţuieşti”. ,,Ştiu exact ce să fac", a declarat fondatorul Tesla pentru Axios, HBO, într-un interviu difuzat duminică seara. ,,Vorbesc despre mutarea acolo."

El a sugerat de asemenea că o astfel de mutare ar putea fi permanentă, spunând: ,,Credem că există posibilitatea întoarcerii, dar nu suntem siguri". Site-ul Axios a realizat interviul cu o zi înainte de aterizarea navei spaţiale Insight pe Marte. Potrivit Associated Press, vehiculul NASA are ca obiectiv ,,măsurarea căldurii interne şi înregistrarea cutremurelor, a loviturilor de meteorit şi a oricăror altor lucruri care ar putea face planeta roşie să se zdruncine".

Musk, în vârstă de 47 de ani, a mai vorbit şi înainte despre posibilitatea de a merge pe Marte. În timpul interviului, fondatorul Tesla a spus că estimează că şansele sale de supravieţuire sunt de 70% în cazul în care se va decide să îşi ducă planul la bun sfârşit şi că, dacă lucrurile merg conform planificării, are de gând să exploreze planeta roşie cu ajutorul rachetelor SpaceX.

Contrar opiniilor unor oameni de ştiinţă precum Bill Nye, Elon Musk susţine că o astfel de călătorie spre Marte va fi posibilă în şapte ani, iar biletele vor costa ,,în jur de câteva sute de mii de dolari.”

SURSA: hotnews.ro

Comentarii