Escrocul cu bilete Untold, cercetat şi pentru ameninţare după dezvăluirile ZDI

luni, 22 iulie 2019, 01:50
3 MIN
 Escrocul cu bilete Untold, cercetat şi pentru ameninţare după dezvăluirile ZDI

Poliţiştii au extins cercetările împotriva individului după ce „Ziarul de Iaşi” a publicat o serie de înregistrări în care acesta ameninţa cu moartea un tânăr care i-a reproşat că a ţepuit o amică de a sa.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi au dispus extinderea cercetărilor penale pe care le instrumentează împotriva individului din judeţul Argeş acuzat că a păcălit o tânără din oraş cu bilete false la festivalul Untold. Pe lângă infracţiunea de înşelăciune, Vlad Richiteanu este acuzat şi de ameninţare, faptă probată printr-o serie de înregistrări publicate, sâmbătă, de „Ziarul de Iaşi”.

Pe acele înregistrări, escrocul acuzat că a vândut două bilete false la Untold unei tinere din Iaşi ameninţă cu moartea pe un amic de-al victimei. De asemenea, bărbatul din judeţul Argeş recunoaşte că se ocupă cu ţepe de cel puţin cinci ani fără să fi fost deranjat niciodată de Poliţie.

„Data viitoare când mai plăteşti pentru aşa ceva, tu şi tovarăşii tăi să vă gândiţi de două ori înainte. Şi ţi-am spus, nu mă supăra, că s-ar putea să mă pun în mişcare să te caut şi nu o să-ţi convină, crede-mă. Nu sunt genul de om care să caute toţi agaricii, în p*** mea, eu fac 2-300 de milioane pe săptămână, nu mă interesează. Da, din ţepe. Trebuie să profiţi de pe urma proştilor. Asta e viaţa, dacă eşti prost, plăteşti”, spune escrocul, într-o înregistrare audio.

Acesta continuă: „Nu mă interesează de Poliţie. Mă ocup cu chestia asta de cinci ani de zile. Am dat de sute de proşti, crede-mă nu am fost în viaţa mea într-o secţie de Poliţie. Şi nici nu am să mă duc, că nu am de ce. Poliţia nu are ce să-mi facă (…) O să râdă, în p*** mea de voi că sunteţi proşti.”

Escrocul termină conversaţia cu o ameninţare cu moartea: „vedeţi-vă dracu de treaba voastră, că după aia ajungeţi pe la televizor morţi şi vă întrebaţi de ce doamne, ce s-a întâmplat, ce am făcut eu. Păi, de aia, că sunteţi proşti (…) Treaba e simplă: veniţi la mine, vă bag în curte, vă bag câte un glonţ în cap la fiecare. Frumos, permis de armă legal, violare de domiciliu şi voi muriţi ca proştii şi vă duceţi la Iaşi cu picioarele înainte şi în costum de stejar”.

Ancheta din acest caz este instrumentată de Poliţia din Târgu Frumos şi a pornit după ce Bianca Timofte, o tânără din Iaşi, a fost păcălită, acum câteva zile, plătind 900 de lei pentru două bilete la Untold ce s-au dovedit a fi false.

Ulterior apariţiei materialului, individul care a escrocat-o pe fată a continuat să o ameninţe, şantajându-o că dacă nu cere ştergerea materialelor de presă, o va denigra în mediul online.

Comentarii