Eşec şi la despărţire

luni, 21 mai 2018, 01:43
4 MIN
 Eşec şi la despărţire

 

CSM Poli Iaşi – CSU Craiova 1-2 (1-2), în ultima etapă a play-off-ului Ligii I de fotbal.CSM a pierdut şi ultimul meci al anului şi a încheiat faza a doua a campionatului cu doar patru puncte

 

CSM: Rusu – Zaharia (’67 – Bosoi), Frăsinescu, Jagodinskis, Panţîru – Platini, Mihalache, Cioinac (‘45^5 – Pedro), Kizito – Jo (’82 – Ştefănescu), Cristea. Antrenor: Flavius Stoican.

CSU: Mitrovic – R. Popa, Kelic, Thiago Ferreira – Martic, Mateiu, Zlatinski (’46 – Andre Santos), Bancu – Băluţă, Glavina (’75 – Burlacu), Mitriţă (’87 – Dimitrov). Antrenor: Devis Mangia.

Cartonaşe galbene: Jo (’66), Frsăinescu (’76) – Zlatinski (’37), Martic (’39), Glavina (‘45^3), Băluţă (’87).

Arbitri: George Rădulescu; Marius Nicoară, Laszlo Bucsi.

 

1-0, min. 16: Cristea îl lansează perfect pe Platini, în lateral dreapta, acesta îl driblează pe Thiago Ferreira, pasează în careul mic, iar Kizito împinge mingea în poarta goală; 1-1, min. 27: Mateiu a reluat cu capul, de la 8 metri, o centrare trimisă de Bancu de pe stânga; 1-2, min 35: Mitriţă dă o pasă de efect lui Bancu, pe stânga, acesta pasează în faţa porţii, Băluţă reia de la 6 metri.

 

CSM Poli nu a reuşit să se despartă frumos de puţinii suporteri care au stat lângă ea aseară, la ultima reprezentaţie oficială a sezonului 2017-2018. Ieşenii au pierdut pe teren propriu în faţa CSU Craiova şi a încheiat play-off-ul pe ultimul loc, cu doar patru puncte obţinute în faza a doua a campionatului.

Chiar dacă Martic a avut primul cuvânt (şut periculos în minutul 6), Iaşul a dat iluzia că poate să mai salveze din impresia slabă lăsată după sezonul regulat: Kizito a deschis scorul în minutul 16, după o fază iniţiată de Cristea şi rafinată de Platini. Oltenii au replicat imediat. Glavina (’26) a ratat, dar Mateiu (’27) şi Băluţă (’35) nu au mai greşit ţinta, după faze care au făcut mat defensiva ieşeană.

CSM a început mai bine actul secund, însă Mihalache (’50), Panţîru (’54) şi Cristea (’56) nu au găsit drumul spre gol. CSU s-a trezit, Băluţă trimţiând balonul în bară în minutul 58. Până la final, ambele echipe au mai irosit câte o oportunitate uriaşă de gol, prin Kizito (’67) şi Băluţă (’78). Scorul pauzei a fost astfel păstrat, CSM rămânând fără punct obţinut în cele patru dueluri disputate cu trupa craioveană în acest sezon.

 

Pericol de dezintegrare

 

^ Flavius Stoican şi-a exprimat îngrijorarea legată de viitorul echipei. “Eu vreau mai mult la anul de la această echipă. Pentru asta am nevoie de linişte. Eu încă vreau să fiu  optimist că lucrurile se vor rezolva şi vom avea linişte financiară. În caz contrar, mă voi gândi foarte serios la viitor”. ^ Unul dintre jucătorii favoriţi ai tehnicianului, Ionuţ Cioinac, a anunţat că mai sunt 5% şanse de a continua la Iaşi. “Am avut o discuţie cu domnul preşedinte, care mi-a spus că nu-mi poate oferi salariul cerut. Şi nu am cerut cine ştie ce sumă, ci un salariu decent. Sunt dezamăgit, însă asta este. Îmi voi respecta contractul cu Iaşul până la final, adică până luna viitoare, iar apoi viaţa va merge înainte. 95% acesta a fost ultimul meu meci la Iaşi” a spus fotbalistul după meci, când îşi revenise după şocul contactului cu Glavina din minutul 44. “M-a lovit involuntar. Am suferit o uşoară comoţie, nu-mi puteam controla respiraţia. Mi-am revenit în salvare, nu a fost nevoie să fiu dus la spital”. Cioinac a stat câteva minute bune pe gazon, primul act fiind prelungit astfel cu şase minute. ^ Jo, care se va întoarce la Şerif Tiraspol, de unde a fost împpumutat în acest sezon, a fost felicitat de conducerea CSM la ultima apariţie în tricoul Iaşului. ^ La meci a fost prezent şi primarul Iaşului, Mihai Chirica. Acesta susţine în continuare că nu are soluţii legale de a finanţa echipa de fotbal. În acelaşi timp, în presă a apărut informaţia că Primăria Chiajna a dat în primele trei luni ale acestui an 1 milion de euro echipei Concordia.  

 

Declaraţiile tehnicienilor

Flavius Stoican: “Am făcut un meci spectaculos. Din păcate, am pierdut. Trăgând linie, a fost un sezon bun pentru noi”.

Devis Mangia: “Victorie meritată care ne-a dus pe locul III. E o poziţie care mă face să fiu mulţumit. E un sezon bun dacă vom câştiga şi Cupa”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii