Evaluarea Naţională se încheie azi la Iaşi. Rezultatele, marţi

Are loc ultima probă, cea de Matematică. În judeţ nu este niciun elev înscris la proba „Limba maternă”, care are loc mâine.

joi, 24 iunie 2021, 01:50
1 MIN
 Evaluarea Naţională se încheie azi la Iaşi. Rezultatele, marţi

Elevii ieşeni vor participa astăzi la ultima probă scrisă pentru ei din cadrul Evaluării Naţionale, cea la Matematică, la nivelul judeţului nefiind înscris niciun candidat pentru proba la Limba şi literatura maternă. Astfel, sunt aşteptaţi astăzi în cele 170 de centre de examinare un număr de 6.031 de elevi: 6.030 din seria curentă şi unul din seriile anterioare. 

Potrivit raportării de la prima probă a Evaluării Naţionale, au absentat însă 420 de elevi la proba scrisă la Limba română, numărul acestora urmând, cel mai probabil, să crească la proba scrisă la Matematică. Cu toate acestea, procentual se aşteaptă ca peste 90% dintre elevii înscrişi să participe la probele scrise. Tot astăzi vor susţine examenul la Matematică 38 de elevi din 23 de şcoli ale judeţului Iaşi pentru care Comisia judeţeană de evaluare naţională a propus adaptarea procedurilor de susţinere a examenului în vederea asigurării condiţiilor de egalizare a şanselor, fiind vorba de elevi cu diferite deficienţe.

La nivelul judeţului Iaşi, din numărul total de elevi înscrişi, 2.987 sunt din mediul rural şi 3.044 din mediul urban, fiind organizate 117 de centre de examinare în mediul rural şi 56 în mediul urban.

Potrivit calendarului Evaluării Naţionale, proba la Limba şi literatura maternă va fi susţinută vineri, 25 iunie, la nivelul judeţului Iaşi nefiind înscrişi candidaţi. Primele rezultate vor fi afişate marţi, 29 iunie, până la ora 14.00, comunicarea acestora urmând să se facă anonimizat, atât în centrele de examen, cât şi pe site-ul evaluare.edu.ro, respectându-se Regulamentul general privind protecţia datelor personale. Rezultatele finale vor fi afişate sâmbătă, 4 iulie.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii