Eveniment aşteptat de 20 de ani: dezbaterea raportului de mediu în cazul noului PUG al Iaşului

sâmbătă, 03 martie 2018, 02:50
2 MIN
 Eveniment aşteptat de 20 de ani: dezbaterea raportului de mediu în cazul noului PUG al Iaşului

Unde va avea loc aceasta şi cum puteţi consulta documentele aferente? Potrivit opoziţiei din CL, întârzierea majoră în actualizarea PUG a favorizat crearea unei „mafii imobiliare“, Iaşul dezvoltându-se haotic.

Primăria a anunţat ziua pentru dezbaterea pe raportul de mediu în cazul noului Plan Urbanistic General (PUG) al Iaşului. Evenimentul va avea loc pe 17 aprilie, potrivit unui anunţ al municipalităţii. Noul PUG şi raportul de mediu pot fi consultate de orice persoană interesată atât la sediul Primăriei, cât şi la sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului (Calea Chişinăului 43). La Palatul Roznovanu, documentele sunt disponibile la Direcţia de Arhitectură şi Urbanism, zilnic între orele 8.00 – 16.00, în timp ce la sediul APM cei interesaţi pot merge între orele 8.00 – 16.30 de luni până joi, în timp ce vinerea programul este 8.00 – 14.00.

Cititi si: Noul PUG: Blocuri înalte la doi pași de Grădina Botanică

„În data de 17 aprilie, la ora 14, la Sala Vasile Pogor a Primăriei Municipiului Iaşi se va desfăşura şedinţa de dezbatere publică a Planului Urbanistic General al Municipiului Iaşi şi a raportului de mediu pentru plan“, se arată în anunţul publicat de Primărie. Persoanele interesate pot trimite comentarii şi propuneri scrise celor două instituţii de mai sus până la data de 16 aprilie. Actualul PUG al Iaşului se află în vigoare din anul 1998 şi, în mod normal, trebuia actualizat încă din anul 2008, termenul de valabilitate pentru un astfel de document fiind de 10 ani. În schimb, prin mai multe hotărâri succesive ale guvernului, a fost prelungit termenul pentru adoptarea unui nou PUG până în decembrie 2018.

Cititi si: HĂRȚI: Cel mai mare proiect imobiliar de după 1990 din Iaşi! Imens cartier nou de blocuri

PUG-ul este un document strategic care stabi­leşte, printre altele, condiţiile de construire în fiecare zonă din oraş. Lipsa unui PUG actualizat a creat conflicte între putere şi opoziţie la Iaşi, liberalii refuzând să mai voteze, din octombrie 2017, planuri urbanistice zonale până la aprobarea noului document strategic. Potrivit liberalilor, întârzierea majoră în actualizarea PUG-ului a favorizat crearea unei „mafii imobiliare“, Iaşul dezvoltându-se într-un mod haotic în lipsa unei viziuni coerente. 

Comentarii