EXCLUSIV: Caporal cu o alcoolemie uriaşă, prins şofând haotic seara trecută prin Iaşi

joi, 29 noiembrie 2018, 02:59
1 MIN
 EXCLUSIV: Caporal cu o alcoolemie uriaşă, prins şofând haotic seara trecută prin Iaşi

Alcoolul la volan îi „molipseşte“ şi pe militarii ieşeni de carieră.

Aseară, un militar din cadrul Ministerului Apărării Naţionale a fost prins beat criţă la volanul unei autoutilitare, prin municipiul Iaşi. Caporalul Sorin Aldea, în vârstă de 36 de ani, se afla la volanul unei maşini şi circula haotic prin trafic. Un alt şofer aflat în trafic l-a observat şi a sunat la poliţie, iar în zona indicată de acesta a fost trimis rapid un echipaj de poliţie de la Biroul Rutier Iaşi, care a reuşit să-l depisteze în trafic şi să-l tragă pe dreapta.

După ce caporalul a fost pus să sufle în etilotest, aparatul Drager a arătat o alcoolemie de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat, o cantitate mare de alcool, cu mult peste limita penală.

Aldea a fost transportat la sediul Poliţiei Rutiere pentru declaraţii, apoi pe numele lui a fost deschis un dosar penal pentru infracţiunea de conducere sub influenţa alcoolului. De asemenea, acesta a fost transportat de două ori la spital, unde i-au fost prelevate probe biologice de sânge pentru a i se stabili cu exactitate nivelul alcoolului din sânge.

Comentarii